The Friday Five: Favoriete vriendengroepen

Hoewel fictieve personages af en toe hele zorgzame ouders en een lieve familie hebben, wordt de familie vaak wat op de achtergrond geschoven bij YA-verhalen. Vrienden zijn daarentegen vaak op de voorgrond, dus deze keer zullen we het hebben over favoriete vriendengroepen!

De personages in Sex Education zijn zo fantastisch, en de vrienden onderling vullen elkaar zo goed aan. In De Roadtrip volg je Maeve, Eric, Otis en Aimee in een hilarisch en mysterieus avontuur waarin ze detectives moeten spelen. Ik kan echt niet wachten op het vierde seizoen, want ik kan geen genoeg krijgen van deze serie!

Dan hebben we een fantastisch team, namelijk team Avatar! Aang, Sokka, Katara (en later Toph, Zuko en Suki) zijn een fantastische groep vol krachtige meesters en krijgers, ieder heeft zijn of haar eigen sterke kanten en de dynamiek in de groep is af en toe hilarisch. Ik zou zo mee gaan op de vliegende bizon Appa en samen met hen de wereld rondreizen!

De beste mythische vriendengroep die je je maar kan voorstellen is in Kamp Halfbloed, waar alle kinderen van de Griekse goden trainen. Sassy opmerkingen en elke dag avontuur, daar zeg ik geen nee tegen! Met Percy blauw snoep eten, met Annabeth naar coole gebouwen kijken en meer, dit is een vriendengroep waarmee je elke zomer wel wil chillen!

In Op zoek naar Paulie Fink leer je een klas kennen die hun oude klasgenoot mist, Paulie schijnt een geweldige leerling te zijn die hilarische acties wist te verrichten. En dat terwijl elk klasgenootje juist zo uniek en leuk is! Deze klas lijkt mij zo’n leuke en prettige groep, dat ik als graag er graag onderdeel van had willen zijn.

Dan hebben we Match, alweer een prachtig verhaal van Buddy Tegenbosch. Hierin volg je een jongen die profvoetballer moet worden en een geweldige zomer beleeft, totdat er grote veranderingen gebeuren in zijn leven. De vrienden in dit boek zijn zo eerlijk, zo oprecht en realistisch, Buddy Tegenbosch weet zijn personages altijd zo levensecht te maken! Dit boek is zo veel meer dan alleen maar een boek over voetbal, het laat zo veel dingen zien rondom vriendschap, familie en het uiten van je gevoelens. Konden alle personages uit de boeken van Buddy maar echt worden, dan was ik er zo vrienden mee geworden!

Dit zijn de vriendengroepen die ik heb uitgekozen voor deze lijst. Welke vriendengroepen uit boeken vind jij geweldig? Laat het mij weten in de reacties, en check vooral de lijstjes van andere Friday Five deelnemers.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.