The Friday Five: Favoriete vrouwelijke personages

De Friday Five is weer aan de gang! In deze rubriek geef ik telkens een lijstje van vijf, deze keer vijf favoriete vrouwelijke personages. Ik heb meteen gekeken naar de boeken die ik hele hoge waarderingen gaf, dus uiteindelijk heb ik een lijstje van vijf kunnen uitzoeken van vrouwelijke personages die in deze boeken zitten. Het was nogal lastig, maar uiteindelijk is het gelukt!

 

Juliëtte – Touching Juliëtte Serie – Tahereh Mafi

Juliëtte is een prachtig voorbeeld voor hoe goed een personage zich wel niet kan ontwikkelen. In het begin van de serie is Juliëtte heel onzeker (dit merk je ook aan de schrijfstijl), maar gaandeweg het verhaal wordt ze een steeds sterkere en zelfstandige vrouw die de hele wereld aan kan. Binnenkort kom het langverwachte vierde deel van Touching Juliëtte uit en ik kan niet wachten om hem te gaan lezen! 

Annabeth Chase – Percy Jackson & de Olympiërs – Rick Riordan

Annabeth Chase is ook een geweldig personage. Ik vind het zo tof dat ze in meerdere series van Rick Riordan verschijnt! Ze is de dochter van Athena, ze is een heel slim en sterk meisje die ook lekker sarcastische opmerkingen kan maken met Percy Jackson. Binnenkort komt ook de graphic novel uit van Percy Jackson, dus dan kan ik ook zien hoe Annabeth het doet op gekleurd papier!

Elle – Geekerella – Ashley Poston

Geekerella is een hertelling van Assepoester, alleen dan ontzettend nerdy met de focus op conventies en cosplay. Precies een boek voor mij! Dit boek is wel wat cheesy en voorspelbaar (logisch, want het is een hertelling), maar toch is het boek heerlijk om te lezen. Elle is een echte fangirl en vanaf de eerste bladzijde vond ik haar al een geweldig personage. Ja, zij hoort zeker in deze Friday Five!

Luna Lovegood – Harry Potter – J.K. Rowling

Luna Lovegood mag ook niet ontbreken in mijn lijstje. Zij laat zien dat ”gek” zijn helemaal niet zo gek is en dat je gewoon jezelf mag zijn. Toen ik Harry Potter voor het eerst las was ik helemaal dol op haar. Ik heb zelfs een hele leuke boekenlegger, Funko Pop en RockCandy van haar, want een Potterhead als ik heeft nooit genoeg Harry Potter merchandise!

Asha – Iskari – Kristen Ciccarelli

Boeken over draken vind ik al prachtig, maar een boek waarin de hoofdpersoon eropuit is om draken te vermoorden? Dat heb ik nog nooit gelezen! Asha is heel stoer en heeft helemaal geen behoefte aan een echtgenoot, ze vindt draken verslaan veel leuker! Iskari is een magisch en bijzonder verhaal en Asha is een intrigerend personage, dus zij hoort ook zeker in mijn Friday Five. Daarbij heeft de Nederlandse versie ook een poster in de binnenzijde waardoor je Asha in actie kan zien, zo mooi!

Dit is mijn lijstje van vijf vrouwelijke personages. Welke zou jij in je lijstje zetten?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Leuke blogpost. Ik vind Ella van Geekerella ook echt een heel leuk personage. Ik kan niet wachten om eindelijk de Touching Juliëtte serie te gaan lezen!

    1. Oeeh snel doen hoor, kan je meteen verder met het vierde deel! 😀

      1. Ja! Ik krijg ze hopelijk deze week binnen dus ik hoop snel te beginnen!

        1. Niceeee, alvast veel leesplezier!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.