The Friday Five: Gele boeken

In de Friday Five geef ik samen met andere bloggers een lijstje van vijf. Dit jaar gaan we eens in de drie weken vijf boeken bespreken met een bepaalde kleur. Wit, roze, rood en oranje hebben we al gehad, nu gaan we door naar gele boeken! Ik moet zeggen dat gele boeken vinden een lastig karwei was. Weinig boeken hebben een gele kleur, of de kleur geel is maar een klein deel van de cover. Het was dus even puzzelen, maar ik heb er vijf uit mijn boekenkast weten te halen!

 

Laten we beginnen met De viruscode van James Dashner. Dit is een tweede proloog op de Maze Runner-trilogie en laat meer zien over hoe het labyrint is opgebouwd. Je leest vanuit het perspectief van Thomas als jong kind, die wordt uitgekozen om het labyrint te maken. Zo leer je meer over het verleden van Thomas en alle andere kinderen die in het labyrint zullen belanden, maar achteraf had ik eigenlijk nog steeds wat vragen over het labyrint? Erg verwarrend, maar de echte logica achter de labyrint blijft nog een raadsel voor me.

Dan gaan we door met De kleine Odessa: De val van Scribopolis – boek 1. De kleine Odessa gaat over een meisje die belandt in een stad die draait om boeken. Vele oude schrijvers leven daar, mensen kunnen personages, voorwerpen en meer uit boeken halen, een geniale stad! Echt de droom voor iedere lezer, alleen is de stad Scribopolis stukke minder leuk in dit boek… Een erg toffe serie waarbij je ook veel leert over klassieke boeken, erg goed als je pubers interesse wil laten wekken voor bepaalde literatuur!

I hate myselfie is een boek van YouTuber Shane Dawson, een YouTuber die ik al vele jaren volg. Het zijn allemaal verhalen over zijn leven, die zowel grappig, ongemakkelijk of zielig zijn. Ik wil nog steeds zijn tweede boek lezen, want hij heeft echt een complex leven gehad en daar zou ik graag meer over willen weten.

Hyperbole and a half is een hilarisch boek vol simpele tekeningen, maar waarin ook vrij belangrijke thema’s worden behandeld, zoals depressie. Ik heb zo ontzettend gelachen tijdens dit boek, de tekeningen zijn zo on point! Ook hierbij hoop ik nog het volgende boek van Allie Brosh te lezen.

Tot slot hebben we Endgame: De opdracht. Dit boek is niet alleen heel spannend, het heeft ook een echte opdracht waar je veel geld mee kon winnen! Dit boek heeft namelijk allemaal puzzels waarmee je een code kan kraken, waarbij je veel geld kon winnen (als ik het goed onthouden heb rond de miljoen dollar). Hoe gaaf! Voor de rest is dit boek haast een actiefilm. De aarde zal vergaan, maar twaalf pubers strijden om het voortbestaan van hun eigen volk. Een soort Hunger Games, maar dan wereldwijd!

 

Dit zijn mijn vijf gele boeken. Heb jij veel gele boeken in je boekenkast staan? Laat het me weten, of check de Friday Fives van mijn collega-bloggers.

1 reactie

  1. Hyperbole and a half was echt fantastisch.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.