The Friday Five: Gele boeken

De Friday Five is een wekelijkse rubriek die bij meerdere blogs aan de orde komt. Deze week worden er vijf gele boeken besproken. Gele boeken, ga eens even na hoeveel gele boeken je in de boekenkast hebt staan. Weinig zeker? Dat heb ik dus ook! Ik heb flink gesnuffeld in mijn boekenkasten en ik heb uiteindelijk vijf gele boeken kunnen vinden. Het was een lastige opgave, maar het is gelukt!

 

6 tot 8 zwarte mannen – David Sedaris

Sedaris is een grappige man die allemaal korte verhalen bundelt in een boek. Zijn boeken gaan vooral over zijn leven en zijn herinneringen. Dit boek gaat vooral over feestdaggerelateerde verhalen. Zo vertelt hij dus (als Amerikaan) over Sinterklaas en verhalen over zijn familie tijdens kerst. Echt een hele leuke schrijver, ik heb meerdere boeken van deze man! De rug van het boek en wat vlakken op de cover zijn geel, dus deze tel ik mee voor de Friday Five.

Endgame #1 De Opdracht – James Frey en Nils Shelton-Johnson – Recensie

Endgame is haast een actiefilm, maar dan als boek! Endgame is een soort Hunger Games, maar dan met de hele wereld als arena. Vele verschillende personages uit verschillende delen van de wereld strijden om als enige te overleven, een groot gevecht! Ik vond de Endgame-trilogie erg gaaf, helemaal met het puzzelaspect in het boek waardoor je enorme geldbedragen kon winnen.

Reboot #2 Rebel – Amy Tintera

Rebel is het tweede en laatste (helaas helaas, ik wil een vervolg) van Reboot. Het boek is ietsjes richting het groen, maar ik keurde hem gewoon goed. Dit boek is zo spannend met flinke kickass personages! Een boek dat ik gewoon niet weg kon leggen, heerlijk!

Gone #6 Licht – Michael Grant

Gone is een fantastische serie. Gruwelijk spannend, soms om te kotsen zo grafisch en met een prachtige opbouw en een enorme diversiteit aan personages. Het einde was ook werkelijk perfect, ik had me geen beter einde kunnen wensen. En er komt nog een vervolg van deze serie, hoe tof!

Ready Player One – Ernest Cline – Recensie

Voor alle nerds, geeks, fanboys en fangirls die dit lezen: lees Ready Player One, want dit is echt een ontzettend cool verhaal vol geeky verwijzingen (meestal naar de jaren 80). En ja hoor, dit boek wordt ook verfilmd! Ik kan echt niet wachten op deze film, volgens mij wordt het echt een knaller. Mooi meegenomen dat de letters op de cover geel zijn, dus die kan op de Friday Five staan!

 

Zo, dit was weer de Friday Five van deze week. Heb jij veel gele boeken in je boekenkast staan? Laat het me hieronder weten in de reacties!

3 reacties

  1. Leuk artikel! Ik vond Ready Player One echt een geweldig boek, ik ben erg benieuwd naar de verfilming. Ik heb eigenlijk heel weinig gele boeken in mijn kast staan, volgens mij alleen Carry On van Rainbow Rowell en Stone Mattress van Margaret Atwood.

  2. Gone <3 Ik heb toevallig deze week het eerste boek herlezen! Ik hoop de hele serie opnieuw te kunnen lezen voordat Monster uitkomt 😀

    1. Oeh, nice! Als ik tijd had zou ik dat ook doen 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.