The Friday Five: Graphic Novels

Een nieuwe Friday Five, nu een thema met wat boeken die niet alleen woorden bevatten, maar vooral bestaan uit illustraties! Graphic novels vind ik heerlijk om te lezen. Ze lezen snel weg, ik kan genieten van vele kunstwerken van de tekenaars en de verhalen komen echt tot leven. Connie van Conniesboekkies had dit onderwerp aangekaart voor de Friday Five. Laten we beginnen!

In real life is een graphic novel over een meisje die een online game speelt en als het ware twee levens heeft. Hoe haar werkelijke leven en haar gamekarakter samenwerken op een bijzondere manier is heel gaaf, deze wil ik zeker een keertje herlezen! 

Amulet is een eerste deel van een serie die me wat deed denken aan Gravity Falls. Veel mysterie, fantasy en twee avonturiers als personages! Er zijn nog veel meer delen uit, dus die wil ik ooit nog wel gaan lezen. Mocht jij verder zijn in de serie, laat me dan zeker weten hoe de rest is!

Bovenste Besties 1: Samen sterk gaat over een groep meiden die op een padvinderskamp is, maar gekke avonturen beleven tijdens het behalen van hun insignes. Er zijn vreemde wezens dichtbij het kamp… Wat is er aan de hand? Deze graphic novel vond ik echt fantastisch. Het had avontuur, fantasy, humor en kleurrijke personages. Zeker de moeite waard om te lezen! De Nederlandse editie heeft meerdere delen gebundeld, dus je bent goedkoper uit als je de Nederlandse editie in huis haalt!

Ook zijn er televisieseries die hele toffe graphic novels hebben. Zo heb ik er drie van Adventure Time. Deze novels zijn lekker random, grappig en op elke pagina is er genoeg te zien. De kleuren zijn lekker fel en de personages doen echt als in de serie, zo leuk om te lezen!

Tot slot heb ik vier graphic novels van Avatar: The Last Airbender. Ik wil zeker alle graphic novels van Avatar, want ik ben hier enorm fan van. The Promise is een graphic novel die zich afspeelt na het einde van het derde seizoen van The Last Airbender. Dit geeft een opzetje voor Republic City, de bekende stad te zien is in The Legend of Korra. Elke hardcovereditie bestaat uit een totaal verhaal, bestaande uit drie delen. Het zesde verhaal is al bezig, dus de makers weten genoeg te bedenken in het Avatar-universum!

 

Dit zijn mijn favoriete graphic novels. Heb jij toffe graphic novels die jij mij kan aanraden? Laat het me weten, of check de Friday Five van andere bloggers!

2 reacties

    • Roos op juni 14, 2019 om 10:02 am
    • Reageer

    De beste graphic novel die ik heb gelezen is Maus van Art Spiegelman. Wel heel heftig aangezien het een joodse familie tijdens de tweede wereldoorlog volgt en het op waarheid is gebaseerd, maar het is echt een ijzersterke Graphic novel.

    1. Dit lijkt me inderdaad heel sterk! Ik moet hem nog steeds een keertje uitproberen, maar je maakt me erg enthousiast 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.