The Friday Five: Grappige boeken

Elke week op de vrijdag doe ik mee aan de Friday Five, een rubriek waarin er telkens een lijstje wordt gemaakt over een bepaald onderwerp. Het thema van deze week is grappige boeken, aangezien het bijna 1 april is. Grappige boeken dus, die zijn er zeker! Ik heb vijf boeken uitgekozen waarbij ik hardop heb gelachen, zo hilarisch zijn ze! Deze rubriek doe ik samen met Madelon (The Book Diaries), Esmee (Leesmee) en Marjolein (Dream 2 Read).

 

Me Earl and the Dying Girl – Recensie

Dit boek zorgde ervoor dat ik keihard in de trein heb moeten lachen. Dit boek is zo eerlijk, zo geweldig, zo ruw en hartverscheurend, maar ook zo grappig. De verfilming is trouwens ook een aanrader, aangezien ik vind dat de film een mooier einde heeft.

It’s kind of a funny story – Recensie

Dit boek is heel tegenstrijdig. Het gaat over depressie, wat heel heftig is, maar aan de andere kant wordt het zo luchtig en grappig beschreven dat je toch kan lachen. Echt een van de meest bijzondere boeken die ik ooit heb gelezen.

De chill pil – Recensie

De chill pil is van dezelfde schrijver als It’s kind of a funny story en is ook heel goed. Dit boek is zo ontzettend ongemakkelijk en puberaal, dat ik er zo enorm van genoten heb. Ned Vizzini zegt gewoon waar het op staat, echt zo leuk om te lezen! De chill pil gaat over een jongen die een sukkeltje is, maar door een chill pil te horen krijgt wat hij moet doen om populair te worden. De ongemakkelijkheid spat er vanaf, fantastisch!

Lobsters – Recensie

Dit awkward liefdesverhaal is zo cringy op sommige momenten, maar daarom is het zo leuk. Bedenk gewoon in elke situatie wat er fout kan gaan, en in Lobsters gebeurt nog iets ergers wat je had kunnen bedenken. Zo ziet je eigen puberteit er echt stukke minder erg uit…

The Bro Code 

Ik ben een groot fan van How I met Your Mother en ik heb er zelfs boeken van. The Bro Code is geschreven door het personage Barney, die je vertelt hoe je je als echte bro gedraagt. Als ik dit boek lees, hoor ik ook gewoon de stem van Barney in mijn hoofd, hij is zo geniaal! Zijn regels voor het zijn van een bro zijn aan de ene kant heel grappig, maar er zit ook een kern van waarheid in. Wat een held!

 

Dit zijn mijn vijf grappige boeken. Ik vind boeken met humor fantastisch om te lezen, dus mocht je nog aanraders hebben, laat het mij dan zeker weten in de reacties!

3 reacties

  1. Alleen de titel van ‘De Chill Pil’ vind ik al super grappig xD Maakt je wel nieuwsgierig naar het boek, hihi.

    1. Moet je zeker doen Madelon! Tip: draag een luier, want er is een kans dat je in je broek piest.

      1. Die uitdaging zou ik haast aan willen nemen 😂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.