The Friday Five: Griezelige boeken voor tijdens Halloween

Een nieuwe Friday Five! Elke week bespreek ik op de vrijdag een lijstje van vijf, deze keer griezelige boeken voor tijdens Halloween. Dit is aanstaande woensdag al (tevens ook mijn verjaardag!), dus het leek me mooi om deze week wat griezelige boeken te bespreken. Ik heb ”griezelig” als breed begrip genomen, dus ik laat boeken zien die op verschillende manieren griezelig kunnen zijn.

 

We beginnen met Lost Boy van Christina Henry. Dit boek is een soort prequel op Peter Pan en hoewel dit verhaal niet canon is, klopt het verbazingwekkend goed. Peter Pan is in dit verhaal geen lieve jongen, want je merkt dat er juist iets heel naars achter hem schuilt… Ik kan gewoon nooit meer op dezelfde manier naar Peter Pan kijken!

Dan gaan we door met 13 minuten van Sarah Pinborough. Waarom dit boek? Nou, dat komt omdat ik halverwege het verhaal er heilig van overtuigd was dat dit het einde was. Maar… Waarom zijn er nog meer dan honderd bladzijdes? Toen ik eenmaal verder las, voelde ik de onheilspellende en creepy sfeer… Ik moest dit boek gewoon uitlezen! Ja, dit boek was toch wat griezelig door de lugubere sfeer. Echt een aanrader!

Dan door met een boek die inderdaad griezelig is, namelijk de Darren Shan-saga! Dit boek gaat over Darren die een freakshow bezoekt en uiteindelijk een vampier wordt. Deze serie is echt geniaal en heel spannend en heeft ook precies de stoere vampiers waar je over wilt lezen. Het einde was ook echt fenomenaal, ik hoop zeker eens de Demonata-serie van Darren Shan te lezen, want dit smaakt naar meer!

Dan naar een spooky serie, namelijk De Geestenjager. In deze serie zijn er vele mysteries rondom geesten, die heel akelig kunnen zijn… Ik vind deze serie erg leuk, maar ik ben bang dat de rest niet vertaald wordt… Jammer, want er zijn ontzettend veel boeken in deze serie!

Tot slot hebben we de Gone-serie. Deze serie is voor mensen met een hele sterke maag, want naast alle ijzersterke personages en superspannende hoofdstukken, gebeuren er ook hele heftige en nare dingen die heel akelig kunnen zijn als je een goede verbeelding hebt… In deel 4 werd ik gewoon misselijk door het verhaal, Michael Grant kan erg veel details leveren over de meest gruwelijke taferelen… Maar laat je dit niet afschrikken, want deze serie is echt een meesterwerk en ik kan er geen genoeg van krijgen! Het eerste deel heb ik zelfs elke keer gelezen wanneer er een nieuw deel uitkwam, dus deze serie behoort zeker tot een van mijn favorieten.

Dat was het weer voor deze keer! Welke boeken vind jij heel griezelig? Laat het me zeker weten, of check de Friday Five-lijstjes van andere bloggers.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.