The Friday Five: Groene boeken

In de Friday Five geef ik samen met andere bloggers een lijstje van vijf. Dit jaar gaan we eens in de drie weken vijf boeken bespreken met een bepaalde kleur. Wit, roze, rood, oranje en geel hebben we al gehad, nu gaan we door naar groene boeken! Groene boeken vinden ging vrij vlot. Er zijn er een hoop, dus ik moest gewoon veel boeken wegstrepen zodat ik uiteindelijk vijf boeken had.

 

We beginnen met Matched, het eerste deel van een trilogie. Deze serie ben ik gaan buddyreaden met Rowan van Mypinkfairytale, want we hadden allebei de serie lang ongelezen in de boekenkast staan. Dit boek gaat over een meisje die woont in de Unie: een gebied waarin je hele leven wordt bepaald door de overheid. Je krijgt een match waarmee je gaat trouwen, je krijgt een baan en op je tachtigste laten ze je inslapen. Het meisje in het verhaal kreeg een match, maar als ze op haar scherm kijkt ziet ze een foto van een andere jongen… Is de Unie echt wel zo goed als gedacht? Een mooi verhaal over keuzevrijheid.

Reboot is een ontzettend spectaculair verhaal over reboots: mensen die na hun dood na een aantal minuten weer leven en veel sterker zijn dan eerst. Hoe langer je dood bent geweest, hoe sterker (en onmenselijker) je wordt. Dit verhaal barst van de actie en vond ik echt fantastisch! Nu maar hopen dat meer boeken van Amy Tintera worden vertaald, want een auteursbezoek zie ik wel zitten.

Dan door met Half wild, het tweede deel van de Half Bad serie van Sally Green. Dit verhaal gaat over witte en zwarte heksen. Nathan is alleen half witte, half zwarte heks. Zal hij de goede, of slechte kant op gaan? Een heel bijzonder verhaal met een hartverscheurend, maar schitterend einde. Een trilogie die ik nooit zal vergeten!

Dan door met Robijn, het tweede deel van De boeken van het begin. Ik heb dit boek nog niet gelezen, maar het eerste deel vond ik erg tof. En goed nieuws: er is nu ook een bundel met alle drie de delen in een boek, dus dan kan je met een boek meteen de hele trilogie lezen!

Tot slot wil ik De Edele benoemen, het tweede deel van de Summoner-serie van Taran Matharu. Ik vond dit deel echt tof, want de personages gaan op een spannende missie. Het deed me zelfs denken aan Dungeons and Dragons! Deze serie wil ik je van harte aanraden, want het is een epic fantasy die een geniale combinatie is van Harry Potter, Pokémon en Lord of the Rings. Zeker lezen dus!

 

Dit zijn de vijf groene boeken die ik wilde belichten. Welke mooie groene boeken heb jij in je kast staan? Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere bloggers die aan deze rubriek meedoen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.