The Friday Five: Groene boeken

De vrijdag staat uiteraard weer in het teken van The Friday Five. Deze behandel ik elke week samen met Madelon (The Book Diaries), Esmee (Leesmee), Marjolijn (Dream to Read) en Patricia (Nine Sisters). Aangezien we tijdens de week van Koningsdag vijf boeken behandelden met de kleur oranje, leek het ons leuk om weer een bepaalde kleur boeken te belichten. Aangezien we in de lente zitten was groen een gepaste kleur. Ik keek snel in mijn boekenkast en zag verbazingwekkend weinig groene boeken. Toch wist ik er vijf uit te kiezen die flink wat groenheid uitstraalden, dus hier gaan we dan!

 

Reboot is een spannend, episch en cool verhaal over een nieuwe soort zombies. Wanneer sommige mensen overlijden, kunnen ze een paar minuten later wakker worden als Reboot. Dit is een veel sterkere versie dan jezelf, alleen ben je stukke minder menselijk. Dit boek heeft echt een heerlijke vaart en is lekker ruig, precies wat ik graag wil!

Het teken van Athena, het derde deel van De helden van Olympus, mag zeker niet in de Friday Five ontbreken. Ik ben echt gek op de boeken van Rick Riordan en zijn tweede serie over de Romeinse en Griekse halfgoden is legendarisch goed (badum tss). Het derde deel bracht de halfgoden bij elkaar en vooral dat einde wist zo’n indruk op mij te maken. Ik wilde zo snel mogelijk door in het vierde deel, maar toen moest ik nog een jaartje wachten. O, die Rick Riordan, wat een martelaar kan het toch zijn…

Dan komen we uit bij Disruptor, het derde en laatste deel van Seeker. Dit boek jongens, wow. Mocht je twijfelen aan het eerste deel, moet je zeker doorlezen. Dit einde geeft namelijk antwoorden op alle vragen die je hebt. Waarom komen Seekers vandaan? Wat is hun verleden? Wie zijn de Vrezen nou precies? Man man man, mijn hoofd explodeerde haast door dit verhaal dat zo geniaal is bedacht. Het einde vond ik echt perfect en Arwen krijgt van mij echt enorm veel lof, wat is zij een goede schrijfster zeg!

Dan hebben we Gone – Honger, het tweede deel van de Gone-serie van Michael Grant. Dit boek is gruwelijk spannend en haalt de slechte kant van kinderen echt naar boven. In dit verhaal wordt een klein stadje in Californië omringd door een koepel en de mensen in de koepel kunnen niet naar buiten of de buitenkant zien. Dat klinkt al erg, maar helemaal als alle mensen boven de veertien jaar zijn verdwenen… Alle kinderen moeten overleven, maar er zijn genoeg kwaadaardige krachten in de koepel die het leven zeker niet gemakkelijk maken… Een van mijn favoriete series!

Tot slot hebben we De Fixer, een cool verhaal over politieke intriges, middelbare schoolproblemen op een hoger niveau en enorme mindfucks. Wauw, dit verhaal was zo goed! Ik zou willen dat ik ook een Fixer zou kunnen zijn, want die zijn pas echt heel gaaf.

Zo, dat is de Friday Five voor deze week. Heb jij nog mooie groene boeken in je boekenkast staan? Laat het me zeker weten!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Reboot heb ik ook ^^ Die kon écht niet ontbreken!

  2. Harry Potter en de geheime kamer, Zwerkbal door de eeuwen heen, Smaragdgroen… Ik heb er meer dan ik dacht! Ik vind trouwens jouw Friday Five echt een onwijs leuk idee! 😀

    1. Dank je! Het begon bij Madelon van The Book Diaries en nu doen steeds meer bloggers mee. Mocht je nog interesse hebben kan ik nog even kijken voor je zodat je ook mee kan doen als je dat leuk vindt! 🙂

      1. Lijkt me super leuk!! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.