The Friday Five: Grootste bookhangovers

Soms heb je van die boeken die je volledig in beslag nemen. Deze week in de Friday Five vertel ik over vijf boeken die mij zo wisten te raken, dat ik achteraf gewoon even niet meer wist wat ik moest doen! Bookhangovers kunnen zwaar aankomen, dus bereid je zeker voor als je deze boeken eenmaal gaat lezen…

 

De appeltaart van hoop – Sarah Moore Fitzgerald – Recensie

De appeltaart van hoop, hoe kan het ook anders? Dit boek behoort echt tot mijn favorieten en las ik binnen een avondje uit. Dit boek is zo emotioneel, verdrietig en hoopvol en met de meest pure personages die er bestaan. Door dit boek ben ik heel anders tegenover appeltaarten gaan kijken en na het lezen kon ik gewoon een tijdje niet in slaap komen omdat ik volledig opging in het verhaal en erin wilde blijven zitten. Na mijn enthousiaste tweets en foto’s op Instagram hoor ik ook van veel mensen dat ze dit boek hebben gelezen en hebben gekocht, iets wat ik heel mooi vind!

 

Vertrouw me (Shatter me #3) – Tahereh Mafi – Recensie

Dit laatste deel van de Shatter me-serie heeft echt een fenomenale afsluiter. Vooral die laatste paar zinnen waren zo intens! Nadat ik dit boek dicht klapte, ging ik als een houten plank een uur lang naar het plafond staarde. Ik wist gewoon echt niet meer wat ik moest doen met mijn leven! Deze hele serie is trouwens echt prachtig geschreven, de schrijfstijl is zo uniek en de karakterontwikkeling van de hoofdpersoon zie je ook heel goed terug in de schrijfstijl!

 

Oog om oog – Buddy Tegenbosch – Recensie

Buddy Tegenbosch is een fantastische Nederlandse schrijver die met Oog om oog mij mentaal wist mee te nemen in zijn verhaal. Ook al had ik heel veel aan mijn hoofd, ik kon mij toch volledig focussen op het verhaal van Jaap-Jan. Ik dacht gewoon helemaal nergens aan, ik was compleet in het verhaal gedoken, en dat zelfs in de volle trein! Nadat ik dit boek uit las, vond ik het toch wat vreemd om in het hoofd van een ander personage uit een ander boek te kruipen…

 

Nimona – Noelle Stevenson – Recensie

Dit boek zorgde bij mij voor een hangover. Nee, het is niet echt een boek-boek, maar een graphic novel! Nimona is zo’n ontzettend interessant personage die echt voor flink wat feels zorgde. Dat einde… Het deed pijn, het maakte me gelukkig, en alles wat daartussen zit. Ook na het lezen van deze graphic novel moest ik echt even bijkomen!

 

Half licht (Zwart-wit trilogie #3) – Sally Green – Recensie

Dit einde van de Zwart-wit trilogie deed… ontzettend… veel… pijn. Die laatste bladzijde zag ik uiteindelijk net voor het einde aankomen en het zorgde ervoor dat mijn hart in miljoenen stukjes brak. Het is een perfect einde voor deze trilogie, maar zorgde ervoor dat ik de dagen erna nog steeds wat van slag was.

 

Dit is mijn Friday Five voor deze week. Een hoop mooie boeken die mij echt wisten te grijpen! Als ik nog wat kleine nominaties mag geven: ik had zulke hangovers ook bij It’s kind of a funny story, het laatste deel van de Helden van Olympus, Zac & Mia en Suzy en de kwallen. Deze boeken kunnen misschien wat pijn doen op het einde, maar dat zijn juist de meest memorabele boeken die je voor eeuwig bijblijven! Het zijn dikke aanraders dus, ga ze zeker lezen!

Van welk(e) boek(en) kreeg jij een flinke bookhangover?

3 reacties

  1. Natuurlijk ook van de Appeltaart van Hoop, en Mijn Hart en andere Zwarte Gaten, Waar het Licht is en Liefdesbrieven aan de Sterren hebben ook een behoorlijke indruk op me achter gelaten.

  2. Haha, hoe kan het ook anders dan dat De Appeltaart in je lijstje staat 😛

  3. “Nadat ik dit boek dicht klapte, ging ik als een houten plank een uur lang naar het plafond staren.” Dit is echt de perfecte beschrijving van een bookhangover hahaha. Ik had het ook héél erg bij de Touching Juliette serie, maar ook bij De Hongerspelen en Harry Potter natuurlijk!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.