The Friday Five: Boeken om te lezen onder de kerstboom

Een fijne kerst iedereen! Op deze vrijdag kan ik het niet laten om kerstboeken te benoemen voor deze Friday Five, de rubriek waarin ik met andere bloggers lijstjes maak van vijf. Er zijn genoeg mooie boeken om te lezen bij de kerstboom, dus speciaal voor eerste kerstdag heb ik vijf mooie kerstboeken uitgekozen om te lezen!

Zowel De Kerstmisaurus als De Kerstmisaurus en de Winterheks wil ik allebei benoemen voor deze Friday Five. Dit is een heel vrolijk verhaal voor jong en oud. Het gaat over een jongen die een dinosaurus wenst voor kerst, en drie keer raden wat voor wezen er woont bij de kerstman op de noordpool… Het is een hartverwarmend verhaal met zo veel mooie boodschappen, en het heeft prachtige illustraties die het verhaal zo sprankelend maken. Dit is echt mijn ultieme aanrader als het gaat om kerstboeken!

Dash & Lily’s Books of Dares is ook ideaal voor deze kerst, helemaal omdat er een serie is gemaakt van dit boek op Netflix. Lees eerst dit toffe boek vol unieke personages en een leuke zoektocht door New York, en geniet erna dan van de serie! Er zijn na dit boek nog twee delen verschenen, die ik aankomende jaren rond de kerst hoop te lezen.

De Notenkraker heeft een prachtige nieuwe editie van deze klassieker. Ik had het verhaal nooit gelezen, dus ik ben blij dat ik dit heb gedaan bij deze prachtige hardcover met vele illustraties in het boek. Veel simpele figuren zijn gebruikt om toch en heel verfijnd beeld te geven van het verhaal. Heel mooi om te lezen tijdens de kerstdagen!

Let is snow is ook een leuk boek om te lezen tijdens de kerst, want ook dit boek is te zien op Netflix, maar dan als film. Het is niet het meest denderende kerstverhaal, maar desalniettemin erg veelzijdig en vermakelijk.

Dit zijn de kerstboeken die ik je kan aanraden. Welke kerstboeken vind jij prachtig? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek!

6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. De Notenkraker heeft ook mijn lijst gehaald!

    1. Echt een mooi kerstverhaal! 🙂

  2. Ik heb dit jaar besloten om ‘gewoon’ de boeken te lezen die ik met Sinterklaas heb gekregen.

    1. Superslim! Dan kan je die ook weer afstrepen van je lijstje 🙂

  3. Meestal lees ik eerst het boek voor ik de film kijk,maar bij Dash &Lily kon ik jammer genoeg niet wachten. De serie is alvast de moeite en nu hoop ik het boek binnenkort ook te kunnen lezen . De illustraties bij de Notenkraker zijn inderdaad heel mooi. Bij mij staat the afterlife of Holly chase nog op mijn kerstleeslijst

    1. Het boek is inderdaad ook erg leuk, alvast veel leesplezier! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.