The Friday Five: Knusse boeken om de kerstsfeer in huis te halen

Het is al bijna kerst, en wat is er beter om tijdens de kerstdagen in de ochtend onder een warm kleedje bij de kerstboom een boek te lezen? Deze keer vertellen we in de Friday Five vijf boeken die de knusse kerstsfeer in huis kunnen halen. Ik heb mijzelf gelimiteerd aan 1 kerstboek, de rest van mijn tips zijn juist hele knusse boeken waar je het warm van krijgt, ideaal voor kerst!

Eerst wil ik Heartstopper tippen voor de kerstsfeer. Nick en Charlie zijn namelijk twee aandoenlijke personages, en hun verhaal is zo hart verwarmend. De personages zijn heel divers en alle gevoelens zijn zo puur, je sluit de personages zo in je hart! En ook mooi meegenomen: het derde deel verschijnt in januari, dus die komt er dan al snel aan!

Dan hebben we de Grisha-wereld van Leigh Bardugo, aangezien deze boeken een winterse sfeer hebben. Zo speelt de Grisha-trilogie zich af in Ravka, een land die is gebaseerd op Rusland. Het is daar erg koud en vaak ondergesneeuwd, en mocht er geen witte kerst zijn, kan je altijd deze boeken erbij pakken om het toch een beetje mee te maken.

Als er veel kleine neefjes en nichtjes op bezoek komen, is een sprookjesboek een mooie manier om de tijd te verdoen. De boeken van Janneke Schotveld zitten vol leuke hedendaagse sprookjes vol diverse verhalen waar je veel om kan lachen. Aanrader om voor te lezen!

Dan de echte kerstboektip: De Kerstmisaurus van Tom Fletcher. Deze boeken gaan over een jongen die in een rolstoel zit en een dinosaurus wenst voor kerst, en dan krijgt hij opeens een dinosaurus van de Noordpool! Het zijn zulke magische verhalen die de kerstsfeer overbrengt naar de lezer, ideaal dus om te lezen tijdens de feestdagen!

Tot slot wil ik de boeken van Sarah Moore Fitzgerald tippen, want haar personages weten je hart zo goed te verwarmen. Al haar personages zitten in hun jonge tienerjaren en hebben een bepaalde onschuld, zo vertederend om te lezen! Elk boek geeft ook een boodschap aan de lezers, waardoor je tijdens de feestdagen extra lief doet tegen je naasten.

Dit zijn de boeken die ik je aanraad om de kerstsfeer in huis te halen. Welke boeken ga jij lezen om de kerstsfeer in huis te halen? Laat het mij weten in de reacties, en bekijk vooral de invullingen van dit thema bij de andere deelnemers van deze Friday Five!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.