The Friday Five: Kringloopschatten

Deze week bespreken we tijdens de Friday Five wat kringloopschatten, oftewel boeken die je via de uitverkoop, een kringloop of bibliotheek vond. Dit onderwerp is bedacht door Nienke van Booksometea, en ik heb zeker wat mooie vondsten uitgekozen voor deze Friday Five!

Ik begin met de eerste Nederlandse versie van de manga Yu-Gi-Oh! Deze vond ik tijdens mijn vakantietripje met mijn fangirl naar Antwerpen. Zo cool om de eerste manga te zien, zeker in het Nederlands! Ik heb de anime wel gezien, maar de manga begint op een hele andere manier. Ik gok niet dat ik de andere delen kan vinden, maar deze staat in ieder geval te pronken in mijn boekenkast!

Een brug naar Terabithia vond ik bij de uitverkoop bij mijn plaatselijke boekhandel (die helaas nu niet meer bestaat, omdat de eigenaar geen opvolger kon vinden). Ik had de film al gezien, en was daarom zeker benieuwd naar het boek. Een vrij kort verhaal, maar o zo mooi, emotioneel en magisch!

Herinneringen van een denkbeeldig vriendje is een prachtig verhaal, welke ik kocht tijdens een uitverkoop bij de boekhandel in Leiden. Het is zo interessant om te lezen vanuit het perspectief van een denkbeeldig vriendje, echt enorm ontroerend!

De schaduw van mijn broer zag ik bij de Slegte, hij was maar vijf euro. Het verhaal sprak me meteen aan. Zeker een boek met een emotionele lading, maar dat maakte het verhaal ook zo sterk.

Tot slot De held van Oer, een boek dat ik kocht tijdens een boekenmarkt in Tilburg. Ik had dit boek gelezen toen ik tien was via de bibliotheek en het was een van mijn eerste fantasyboeken die ik las. Ik was helemaal verkocht door alle magische wezens, heerlijk om avonturen te beleven in een fictieve wereld!

Dit zijn mijn vijf kringloopaanwinsten. Welke pareltjes heb jij heel goedkoop gescoord? Laat het me weten, of check de Friday Fives van andere bloggers!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. De Yu-Gi-Oh! manga’s zijn echt heel leuk.. ik heb een aantal delen en het duurt even voordat je bij het stuk komt waar de anime begint.

    1. Ja, dat hoorde ik ook! Wel heel grappig om dit andere begin te zien.

  2. Ik heb een keer de Touching Juliette trilogie (eerste drie) + novelle’s voor 8€ kunnen kopen. Maar ook een gedichtenbundel van Bart Moeyaert waar ik al enkele jaren naar op zoek was vermits hij op dat moment niet meer herdrukt werd voor slechts 0,5€. Maar ook Hartenbloed van Juliet Marillier (opnieuw eentje die niet meer herdrukt werd) heb ik daar gevonden.

    1. Oeh, dat zijn ook hele mooie vondsten! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.