The Friday Five: Leesvoornemens voor 2022

2022 is begonnen, een jaar waarin ik een paar leesvoornemens heb. Hoewel ik vooral mezelf geen druk op wil leggen rondom het lezen van boeken, zorgen bepaalde doelen er wel voor dat ik gemotiveerd ben om een boek op te pakken. Dit is dan ook het thema van deze Friday Five!

Mijn eerste doel voor 2022 is het lezen van 100 boeken. Afgelopen jaar las ik er 124, dus ik denk dat 100 mij wel gaat lukken. Ik lees daarbij nog veel manga en graphic novels, dus ik gok dat ik daarmee ook al veel ga lezen. Het klinkt dus best veel, maar ik denk dat het wel te doen is! Ik lees veel als ik naar mijn werk ga met het openbaar vervoer, en er zijn nog genoeg ongelezen boeken in mijn boekenkast die ik graag wil lezen, dus ik ga er enthousiast mee aan de slag.

Dan komen we meteen bij mijn volgende goede voornemen: ik wil 10 ongelezen boeken uit mijn boekenkast lezen. Een aantal van de boeken die in mijn boekenkast staan heb ik al een tijd, maar ik heb ze nog niet opgepakt. Zonde! Dit weekend ga ik noteren hoeveel boeken uit mijn boekenkast ik nog niet heb gelezen, en daarbij probeer ik dan een lijst te maken van boeken die ik echt dit jaar wil oppakken. Dit is ongeveer 1 boek per maand, dat moet te doen zijn!

Ik noteer dit weekend dus hoeveel ongelezen boeken er in mijn kast staan, maar daarbij houd ik dit jaar bij hoeveel boeken ik heb gekregen, en hoeveel ik er heb gelezen. Ik ga dit jaar weer proberen om meer boeken te lezen dan binnen te krijgen. Dit is mij de afgelopen twee jaar gelukt, dus dat zet ik door! Zo kan ik het aantal ongelezen boeken in mijn boekenkast verkleinen, en daardoor word ik ook iets zorgvuldiger met de aankopen die ik doe.

Ik lees voornamelijk Nederlandse boeken, maar af en toe pak ik een Engels boek op. Dit wil ik ook in 2022 doen, want ik wil namelijk 10 Engelse boeken lezen. Ik ben namelijk iets langzamer met Engelse boeken (hoewel dat ligt aan de schrijfstijl), maar zo wil wel (naast het kijken van Engelse series/films met Engelse ondertiteling) mijn Engels bijhouden.

Dit waren eigenlijk al mijn voornemens, maar tot slot doe ik er nog eentje als kers op de taart: het lezen van minimaal 25 manga. Ik heb namelijk nog genoeg manga (een deel van Demon Slayer en binnenkort nog veel Attack on Titan-manga), dus ik wil daar nog een hoop van gaan lezen. Ook koop ik maandelijks wel een of twee volumes van My Hero Academia, dus het aantal van 25 ga ik met gemak halen.

Dit zijn mijn leesvoornemens van 2022, heb jij die ook en zo ja, wat zijn die? Ik ben heel benieuwd naar andere doelen, en wie weet maakt het mij gemotiveerd om bepaalde doelen ook te gaan doen! Check vooral ook de andere deelnemers van de Friday Five, voor nog meer motivatie rondom boeken.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.