The Friday Five: Leukste blogervaringen

In de Friday Five vertel ik samen met andere bloggers lijstjes van vijf, elke week weer een ander onderwerpen, welke vooral te maken heeft met boeken. Nu wilde ik het bloggen juist meer belichten, dus ik koos het onderwerp van Luna (Leesdame), namelijk de leukste blogervaringen! Ik blog al meer dan zes jaar en ik heb een aantal prachtige ervaringen erdoor gekregen waar ik zeer dankbaar voor ben. Ik zet ze voor je op een rijtje, en dan te bedenken dat ik nog tientallen andere leuke momenten kan bedenken!

Een van de leukste ervaringen tijdens het bloggen is het deel uitmaken van promoteams, zoals het Best of YA Promoteam wat ik twee jaar heb gedaan! Ik kon daardoor sommige manuscripten al eerder lezen, tips geven over nieuwe boeken, ze flink promoten en toffe auteurs interviewen zoals Veronica Roth, Esther Walraven, Buddy Tegenbosch en meer. Het contact met uitgeverijen is altijd zo fijn als ze veel waardering geven voor al het promotiewerk dat je levert, en als je er veel werk in stopt krijg je er een hoop voor terug!

Yalfest was elk jaar ook een feestje, omdat ik daardoor veel auteurs kon spreken. Tijdens de eerste Yalfest was Becky Albertalli aanwezig en door haar begon ik de traditie om auteurs een witte onderbroek te laten signeren. De reacties zijn altijd goud waard, en veel auteurs hebben het later nog steeds over een jongen die zijn onderbroek door hen liet signeren.

Een prachtig moment was op YALC (Young Adult Literature Con) in Londen, waarin ik als Peeta ging cosplayen en op zoek ging naar een Katniss Everdeen om brood aan te geven. En warempel, aan het einde van de conventie had ik uiteindelijk een geweldige cosplayer gevonden! Het is niet dat meteen bloggericht, maar ik kwam er deels voor mijn blog en het is een moment dat ik nooit ga vergeten.

Ik heb de afgelopen jaren economie gestudeerd, en door het bloggen had ik uiteindelijk een economische stage gelopen bij Blossom Books! Een hele bijzondere ervaring, want zo kon ik twee passies in mijn leven combineren. In mijn stagetijd kwam onder andere Kristen Ciccarelli langs, wat ook erg leuk was! Mijn stage was erg leerzaam voor mijn studie en ik heb meteen wat werkervaring tijdens mijn studie opgelopen, maar zo kon ik ook nog trouw blijven voor mijn liefde voor boeken. En doordat de uitgeverij mij al kende via mijn blog, was de connectie al snel gemaakt.

Ook zijn er leuke evenementen in Dynamo Eindhoven die zijn georganiseerd door mijn fangirl (The Queen of Geek), welke zo leuk waren! Zo hadden we Dynamiccon, een bezoek van Marissa Meyer en Yaltival, waarin meerdere auteurs langskwamen. Daarbij leerde ik mijn fangirl ook kende doordat ze mij volgde op Instagram door mijn blog, waardoor ik naast mooie herinneringen, een hoop boeken en interviews een maatje heb waar ik altijd mijn geeky persoonlijkheid kan uiten.

Uiteraard zijn er ook vele herinneringen van bloglezers die reageren op mijn blog, mij een bericht sturen op social media of mij juist op een evenement herkennen. Elke reactie of praatje is zo kostbaar, want zo merk je als blogger dat je gewaardeerd wordt. Er zijn ontelbaar veel mooie momenten die allemaal voortvloeien uit mijn blog, wat van onschatbare waarde is. De keuze om te gaan bloggen was het meer dan waard! Check vooral de Friday Fives van andere bloggers, want met zulke dierbare herinneringen kijk ik alleen maar meer uit naar de periode waarin we elkaar weer kunnen zien.

2 reacties

  1. Ik had mazzel: ik heb een positieve ervaring die ik tijdens deze stomme periode opgedaan!

    Leuk dat jij zo veel conventies hebt kunnen doen en zelfs een stage (mede) te danken hebt aan je blog.

  2. Yalfest, Promoteam <3

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.