The Friday Five: Leukste deel 2

De Friday Five is er weer! In deze rubriek wordt er elke week een lijstje gegeven van vijf, telkens een ander onderwerp. Deze keer worden er vier leukste deel 2 besproken in een serie! Een lijstje die ik met gemak kon invullen, want er zijn genoeg leuke vervolgdelen van een eerste  deel waar ik enorm van genoot.

 

Het eerste boek wat ik op wil noemen is Pindakaas en Sushi 2. Het eerste deel gaat over Marle die een conventie bezoekt, een boek vol geeky verwijzingen. Dit deel vond ik al leuk, maar het vervolg is nog leuker! Dan gaat Marle met haar vrienden naar Japan, het land waar ik al jarenlang naartoe wil gaan. Lezen over Marles reis naar Japan (welke uiteindelijk nog spannender werd dan verwacht) vond ik heerlijk om te lezen, ik ben fan!

 

Ook ben ik een groot fan van de boeken van Rick Riordan. Volgende week zondag is er ook een event rondom zijn boeken en ik ben erbij! De zee van monsters, het tweede deel in Percy Jackson & De Olympiërs, vond ik een prachtig boek. Sowieso zijn de boeken van Rick heel spannend, maar deze vond ik erg leuk door nieuwe personages. Zeker door het einde genoot ik enorm, dus deze moet zeker in het lijstje.

Enders is vervolg van Starters en het einde van dit meesterwerk. Deze serie is zo spannend en met Enders is dit verhaal heel spannend afgesloten! Daarbij vind ik de covers ook supertof en je kan zelfs het verhaal in een bundel kopen.

De Schroeiproeven vond ik nog spannender dan De Labyrintrenner. Dit komt omdat Thomas en zijn vrienden nu eindelijk meer van de buitenwereld zien, zoals de enge Cranks… Ik vond de uitbreiding van de wereld erg gaaf en bij elk hoofdstuk was er wel een cliffhanger waardoor ik meer wilde lezen.

 

Tot slot hebben we De Edele, het vervolg op De Nieuweling. Taran Matharu is echt een geweldige schrijver die een mooie fantasywereld heeft gecreëerd en De Edele zorgt ervoor dat ik nog meer weet van magie, demons en alle andere wezens! Ik kan niet wachten op meer en ik kan ook niet wachten om Taran te zien tijdens Yalfest!

Dit is mijn Friday Five voor deze week. Welke boeken zouden er in jouw Friday Five komen?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.