The Friday Five: Lievelingsboeken in andere genres dan wat je gebruikelijk leest

In deze Friday Five nemen we wat uitstapjes naar andere genres, want er zijn genoeg andere genres waar mooie boeken in verschijnen. Dit onderwerp is bedacht door Joany (die vroeger blogde onder de naam Craving Pages, en hopelijk snel weer gaat bloggen). Ik heb als uitgangspunt het genre wat ik gebruikelijk lees gekozen voor Young Adult, aangezien dat het genre is waar ik voornamelijk over blog. Ik heb verschillende genres uitgekozen waar ik mooie boeken voor heb gevonden, dus het wordt een gevarieerd lijstje!

Ik begin met een van mijn favoriete graphic novels, namelijk Heartstopper. Dit boek gaat over Nick en Charlie, twee jongens die een hechte band samen ontwikkelen. Momenteel zijn er vier delen uit, en het vijfde deel komt volgend jaar eraan. De personages zijn zo puur en er zijn veel queer personages, daarbij worden er ook veel dingen rondom seksualiteit en mentale gezondheid behandeld.

Dan door naar manga! Ik verzamel nu de mangareeks My Hero Academia, waar ook een anime van is. De manga zit vol sterke personages, aangezien het zich afspeelt in een toekomst waar een groot deel van de bevolking superkrachten heeft, de ene sterker dan de ander. De personages maken een enorme groei mee, de worldbuilding is uitgebreid en het barst van de actie!

Dan door naar non-fictie, Heb je nou al een vriend? is een mooi feministisch boek waarin verschillende thema’s rondom seksisme, racisme, validisme, fatfobia en meer wordt aangekaart. Zeker in deze tijd met alle verhalen rondom seksueel overschrijdend gedrag is dit een zeer informatief en toegankelijk boek, en hopelijk lezen ook veel mannen het.

Dan een boek bestaande uit interviews, namelijk Gloei! Hierin worden verschillende jongeren die in het LHBTQIAP+ straatje vallen aan het woord gelaten, en krijg je hele oprechte interviews. Daarbij is een mooie gedicht van Edward van de Vendel en een illustratie van Floor de Goede toegevoegd, wat dit boek zeer kleurrijk maakt. Alle verhalen van verschillende jongeren zijn zo inspirerend, je wil gewoon met iedereen uit dit boek beste vrienden worden!

Tot slot een reisboek, aangezien ik helemaal weg ben van Japan. Ik heb vooral erg genoten van A geek in Japan, waarin veel uitleg wordt gegeven over het leven in Japan en de cultuur, maar daarnaast worden er ook reistips gegeven. Hierdoor ging ik heel voorbereid naar Japan in 2019, en herkende ik zo veel punten die in het boek waren benoemd!

Dit waren de vijf lievelingsboeken die ik je kan aanraden. Welke genres die jij normaal niet leest hebben wat lievelingsboeken van jou? Laat het mij weten in de reacties, en check vooral de andere invullingen aan de Friday Five!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.