The Friday Five: Mijn boekenvoornemens voor 2019

Een nieuwe Friday Five, de eerste van dit jaar! In deze wekelijkse rubriek maak ik samen met andere bloggers lijstjes van vijf. Aangezien het het begin van het jaar is, wilde ik vijf boekige voornemens bespreken die ik voor dit jaar heb. Ik wil op leesgebied een aantal dingen bereiken in 2019, dus deze zal ik opnoemen en aan het einde van het jaar kijk ik terug naar mijn voornemens en zal ik nagaan of mijn doelen zijn bereikt.

100 Boeken lezen

Ten eerste wil ik honderd boeken gaan lezen, dit is mijn officiële Reading Challenge op Goodreads. In 2018 haalde ik een uiteindelijke challenge van 150 boeken, maar ik wil niet al te veel druk op mezelf leggen. Honderd boeken is ook al een gigantisch aantal, dus dit aantal kan ik denk wel halen. Halverwege het jaar zal ik mijn master gaan doen, dus wie weet heb ik dan minder tijd om te lezen, dus een iets lager doel houden zal niet al te veel stress opleveren.

Meer boeken lezen dan krijgen

Ja, in een maand krijg ik een hoop boeken binnen en koop ik soms ook boeken, maar ik wil niet dat mijn TBR alleen maar gaat stijgen. Ik wil goed gaan bijhouden hoeveel boeken ik binnen krijg en hoeveel ik er lees. In 2018 deed ik dit ook en uiteindelijk heb ik 4 boeken erbij gekregen die ik nog niet heb gelezen. Dit wil ik dus voorkomen in het aankomende jaar, dus hopelijk ga ik veel lezen zodat mijn TBR slinkt! Dat wordt dus selectiever zijn met boeken kopen en proberen lekker veel te lezen.

Boekenseries uitlezen

Ik hoop in 2019 ook door te gaan met bepaalde boekenseries. Ik wil niet halverwege een serie stoppen, ik wil gewoon een boekenserie compleet lezen! Zeker als ik de serie tof vind, is het zonde als ik halverwege afhaak. Zo wil ik nog de Lunar Chronicles uitlezen. Zulke leuke boeken, maar ik moet nog steeds Cress gaan lezen! In 2019 hoop ik bepaalde series weer op te pakken en af te maken. 

Minimaal 15 ongelezen boeken uit mijn boekenkast lezen

Dit past ook redelijk bij het tweede doel. In mijn boekenkast zitten er een paar boeken die ik heel graag wil lezen, maar waar ik telkens niet aan toekom door andere boeken. Zo heb ik nog vier boeken liggen van YALC afgelopen jaar, maar deze wil ik zeker lezen! In 2019 hoop ik in ieder geval vijftien boeken te lezen die al een tijdje ongelezen in mijn boekenkast staan. 

Minimaal 5 biebboeken lezen

Tot slot is mijn moeder bibliothecaresse, dus ik wil ook graag wat boeken van de bibliotheek oppakken. Er zitten echt pareltjes tussen! Zeker sommige oudere boeken wil ik zeker nog eens lezen en gelukkig zijn die te vinden in de bieb. Er zijn zat boeken die ik niet zo snel zou kopen, maar door de bibliotheek kan ik deze boeken toch een kans geven. Ik wil in ieder geval vijf boeken uit de bibliotheek lezen!

Dat zijn mijn doelen voor 2019. Hopelijk ga ik ze allemaal halen! Heb jij nog voornemens op leesgebied voor het aankomende jaar? Laat het me weten, misschien krijg ik nog inspiratie voor bepaalde challenges! En vergeet niet de andere Friday Fives te checken bij mijn collega-bloggers:

3 reacties

  1. Boekenseries uitlezen… daar ben ik ook niet zo goed in. Ik heb van twee bekende series (Divergent? en de Vrees me-boeken enzo) de laatste delen gewoon nooit gelezen. Terwijl ik de series wel tof vond.

  2. Mooie doelen! Je doel om series uit te lezen is wel een hele goede. Daar ben ik echt slecht in 😂😂

  3. Goed idee om die series eens uit te lezen, moet ik ook doen! Hopelijk hebben we allemaal onze voornemens kunnen waarmaken aan t eind van het jaar!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.