The Friday Five: Mijn leesvoornemens voor 2021

Het nieuwe jaar is begonnen, hopelijk een jaar waarin we uiteindelijk weer allemaal leuke dingen kunnen doen. Ik hou ervan om aan het begin van het jaar doelen op te stellen en voornemens te maken, waaronder wat leesvoornemens! Op leesgebied heb ik wel een aantal doelen voor 2021, dus deze vertel ik graag aan je.

Ten eerste heb ik het voornemen om dit jaar te blijven genieten van lezen. Klinkt als een idioot voornemen, maar juist heel belangrijk! Ik ken mensen die bijvoorbeeld door het recenseren de druk voelden om te lezen en hun leesplezier zagen verminderen, zelfs tot het punt dat ze haast niks meer lazen. Ik hoop dit jaar nog steeds met veel plezier te lezen, want dat is wel het belangrijkste.

Als tweede voornemen heb ik het doel om 75 boeken te gaan lezen in 2021. Dit is wellicht wat veel, maar in 2020 had ik er meer dan 120 gelezen. Dit zou in principe moeten halen, en als dat niet lukt, ook geen probleem. Mijn eerste voornemen staat namelijk bovenaan, dus ik wil niet gaan lezen omdat het moet. Mijn leesplezier is in ieder geval hoog en ik vermoed dat ik in 2021 boeken blijf verslinden, dus 75 boeken ga ik waarschijnlijk wel lezen.

Ik wil ook net als in 2020 meer boeken lezen dan binnen krijgen. Dit zorgt ervoor dat mijn stapel met ongelezen boeken steeds minder wordt, want ik heb liever niet dat deze zich maar blijft uitbreiden. Als ik een beetje oplet met wat ik allemaal koop en als ik genoeg blijf lezen, moet dit voornemen ook te behalen zijn. In 2020 heb ik bijvoorbeeld 14 boeken meer gelezen dan gekregen, dus ik wil dit voortzetten!

Ik heb nog behoorlijk aantal ongelezen boeken in mijn boekenkast, dus mijn voornemen is om minimaal 10 boeken te lezen uit deze verzameling van ongelezen boeken die ik begin 2021 heb. Af en toe zo’n boek uit de kast pakken moet lukken als ik mijn recensie-boeken uit heb, dus met een beetje planning kan ik dit halen. Het is wel een uitdaging, want nieuwe boeken of boeken die ik heel graag wil lezen gaan voor! En mochten bepaalde boeken zo lang blijven staan, kan ik altijd besluiten ze weg te doen, zodat ik weer wat ruimte heb in mijn boekenkast.

Tot slot ook een voornemen wat betreft Engelse boeken, want boeken die niet vertaald zijn of niet vertaald gaan worden uit het Engels hoop ik op te pakken. In 2021 hoop ik minimaal 10 Engelse boeken te lezen. Klinkt als weinig, maar dan is het nog haalbaar naast de vele Nederlandse boeken die ik heb.

Dit zijn mijn leesvoornemens voor 2021. Welke zijn dat voor jou? Laat het me weten, en check de Friday Fives van de andere deelnemers aan deze rubriek! En laat het me weten als je als blogger ook mee wilt doen, dan zorg ik dat je de komende onderwerpen weet!

2 reacties

  1. The Book Girls Girls’ Guide organiseren leuke jaarlijkse leeschallenges en deze keer is het Book Voyage – read books around the world. Erg leuk om elke maand een boek te lezen die zich afspeelt in een bepaald werelddeel.
    Hierdoor verwacht ik ook veel nieuwe boeken te leren kennen die buiten mijn comfort zone liggen.

    1. KLinkt goed Katja! Wie weet dat ik achteraf ga kijken of die challenge is gelukt 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.