The Friday Five: Ongelezen boeken uit mijn boekenkast die ik dit jaar wil lezen

In de Friday Five bespreek ik wekelijks lijstjes van vijf, en aan het begin van 2022 wil ik lijstjes maken van fandoms die ik wil oppakken. Het thema van deze week is ongelezen boeken uit de boekenkast die dit jaar gelezen worden, alleen heb ik dinsdag een blogpost gemaakt met twintig boeken die ik dit jaar wil lezen. Deze kan je hier lezen, dus voor deze keer gooi ik het onderwerp voor mijzelf om. Ik vertel je graag over vijf boeken die dit jaar uitkomen, en die ik heel graag wil lezen!

Ten eerste wil ik heel graag het derde (en later dit jaar ook het vierde) deel van Heartstopper te lezen. Deze queer graphic novel is zo fijn om te lezen, want de personages zijn zo hartverwarmend. In het derde deel gaan Nick en Charlie naar Parijs, waar ik vorig jaar nog was! Ik ben heel benieuwd wat de jongens daar gaan meemaken, dus deze staat bij mij hoog op het lijstje.

De gevangene van Valenia is het vervolg op De genezer van Zalindov, een boek dat eindigde met hele coole plotwendingen en genoeg potenties voor het tweede deel. Die ga ik dus dit jaar een kans geven, wat heb ik er zin in! Dit boek wordt ook weer een limited edition, dus wees er vanaf februari snel bij om dit pareltje in huis te halen.

Gallant van V.E. Schwab staat ook op de planning (in maart), ik raak nooit uitgekeken op de boeken van V.E. Schwab! En ja hoor, ook dit boek krijgt een prachtige limited edition die je hoe dan ook in huis wilt halen. De fantasyboeken van Schwab zijn altijd zo intrigerend en haar schrijfstijl is fenomenaal, dus dit boek ga ik zeker in 2022 lezen.

Amari en het spel der magiërs is het tweede deel in een middle grade fantasy boekenreeks, die zich ook weet te richten op klasse ongelijkheid. Ik vind het heel gaaf dat personages van kleur worden getoond en de held kunnen zijn in een fantasywereld, dus dit vervolg pak ik maar al te graag op.

Tot slot Verguld van Marissa Meyer. Dit boek wil ik graag lezen, en is een stok achter de deur zodat ik Winter ook op tijd ga lezen. De Lunar Chronicles zijn futuristische hertellingen op sprookjes, en elk deel vond ik weer zo leuk om te lezen. Hopelijk lees ik dan snel het laatste deel, en kan ik ook dit nieuwe boek gaan oppakken!

Dit zijn de boeken die ik dit jaar hoop te lezen. Welke boeken staan er bij jou op de planning? Laat het mij weten in de reacties, en check vooral de Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.