The Friday Five: Ongelezen boeken uit mijn boekenkast die ik dit jaar wil lezen

We zijn begonnen met een nieuw jaar, dus het leek me mooi om aan het begin van 2021 wat lijsten te maken van de Friday Five waarin we vooruitkijken op het aankomende jaar. Vorige week bespraken we vijf leesvoornemens, nu wil ik vijf ongelezen boeken behandelen die ik dit jaar wil lezen. Een paar boeken moeten al lang wachten om gelezen te worden, daar moet verandering in komen!

Ten eerste heb ik vier nieuwe delen van Sword Art Online (de light novels) gekocht, maar ik heb alleen deel 11 gelezen. Ik heb al zo veel boeken ervan gelezen, in 2021 moet ik er hoe dan ook mee verder! Ik ben ook helemaal bij met de anime, dus ik ben benieuwd hoe de novelles zijn. Deze staan gelukkig pas een maand ongelezen in mijn boekenkast, maar dat wil ik niet veel langer laten duren. Mochten deze boeken uit zijn, is de kans hoog dat ik de delen erna ook in huis haal.

Mijn fangirl heeft vorig jaar de Nederlandse box van De Glazen Troon gewonnen en ik beloofde mezelf de hele serie te gaan lezen. Ik heb nog twee delen te gaan, dus in 2021 wil ik de serie uitlezen! Het zijn flink dikke pillen, maar ze zijn het lezen meer dan waard. Ik kan niet wachten om te lezen hoe het eindigt!

De Lunar Chronicles heb ik drie jaar geleden gekocht, maar ik moet nog steeds beginnen aan Winter. Dit is een erg dikke pil (rond de 800 pagina’s), maar ik wil graag weten hoe deze retellings eindigen. Ik hoor er zo veel goede verhalen over, dus deze serie afsluiten is wel een voornemen voor dit jaar.

Dit vervolg op Because You’ll Never Meet Me kocht ik in Londen in 2018, maar kon ik door de drukte maar niet oppakken. Tijd om daar verandering in te brengen voor 2021!

Tot slot heb ik voor mijn verjaardag een manga box van Pokémon Adventures gekregen, de vijfde in de reeks. Genoeg leesvoer, dus dat wordt ook een serie die ik in 2021 wil uitlezen. Het is gelukkig een manga, dus elk deel is in principe snel uit te lezen. Inmiddels is deze box al uit, dus deze kan ik van de lijst al afstrepen!

Dit zijn de boeken die ik graag in 2021 lees, want ik wil dat ik ze van het ongelezen boekenlijstje af kan strepen. Welke boeken zijn dat voor jou? Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere bloggers die meedoen aan deze rubriek!

2 reacties

  1. Winter is echt zo goed en het leest dusdanig makkelijk weg dat je niet het gevoel hebt een heel dik boek te lezen.

    Koninkrijk van as zit ook zo goed in elkaar en gaat je emotioneel pijn doen maar dat is het meer dan waard.

    Veel leesplezier!

    Ik doe ook weer mee en kijk hoe ver ik ga komen.

    1. Klinkt goed, dank je wel! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.