The Friday Five: Oorlogsboeken

Het is weer vrijdag, dus we zijn aangekomen bij The Friday Five, waarin ik wekelijks een lijstje van vijf opstel samen met Madelon (The Book Diaries), Esmee (Leesmee), Marjolijn (Dream to Read) en Patricia (Nine Sisters). Vandaag is het 5 mei, dus daar wilden we iets mee doen. Eerst bedachten we het onderwerp ”boeken die zich afspelen in de tweede wereldoorlog”, maar zowel ik als andere bloggers zouden niet vijf boeken op kunnen noemen. Toch wilden we iets met 5 mei doen, dus we trokken het onderwerp wat breder naar oorlogsboeken, boeken waarbij oorlog een rol speelt in het verhaal. Zelfs heb ik verschillende boeken uitgezocht, zoals een comic, gelezen boeken en nog ongelezen boeken.

 

Morgen toen de oorlog begon is het eerste boek dat ik heb uitgekozen. Oorlog staat in de naam, dus ik vond het wel een goed begin. Ik heb dit boek nog niet gelezen, maar het schijnt een goed verhaal te zijn.

De boekendief is een boek dat zich afspeelt tijdens de tweede wereldoorlog en heb ik nog niet gelezen (shame on me). Ik weet dat veel mensen dit boek enorm aanbevelen, dus ik hoop hem zeker eens te lezen als ik nog wat andere stapels met boeken heb weggewerkt.

Over naar een oorlog in een fictief land, namelijk die van Game of Thrones! Door alle vele koningshuizen is er altijd wel oorlog in Westeros, dus hier speelt oorlog een aardige rol in. Ik heb alleen het eerste deel gelezen (tsja, wat verwacht je anders met zulke dikke pillen), maar ik heb de zeven boeken in de stijl van de serie al in huis. Even verder lezen dus!

Een andere fictieve wereld is die van Avatar The Last Airbender, waarin de Vuurnatie oorlog voert met de drie andere naties in de wereld. Deze comic is gebaseerd op de film van The Last Airbender. De film vond ik slecht en zo ook deze comic. Sterker nog, ze hebben het verhaal in de comic nog vager gemaakt dan in de film.

Als laatste heb ik Het meisje dat in vuur en vlam stond, een informatief boekje over De Hongerspelen. Ik kon de trilogie wel uitkiezen (aangezien oorlog hierin erg belangrijk is), maar ik wilde graag een bijpassend boek in deze trilogie belichten. In Het meisje dat in vuur en vlam stond lees je over schrijvers/professoren die hun blik werpen op De Hongerspelen en Panem. Hoe zit het politieke systeem in elkaar? Hoe werkt dat vermaak van geweld? Hoe zit het met genetische manipulatie van het Capitool? Ik vond dit boek ontzettend interessant, omdat het zich verdiept in de wereld van Katniss Everdeen. Een aanrader voor alle Spotgaaien onder ons!

 

Dit was mijn Friday Five voor deze week. Heb jij nog aanraders van boeken die iets met oorlog te maken hebben? Laat het me weten in de reacties!

3 reacties

  1. Game of Throoooones. Kan niet wachten tot ik de boeken zelf een keertje kan lezen!!

    1. Jaaaa zeker doen. Ze zijn ontzettend dik maar wel heel leuk!

  2. Oh, ‘het Meisje dat in vuur en vlam stond’ kende ik nog niet! Klinkt heel interessant. Leuk Joost!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.