The Friday Five: Oranje boeken

Elke drie weken bespreek ik en andere boekbloggers een lijstje van vijf boeken met een bepaalde kleur. We hebben al wit, roze en rood gehad, nu gaan we door naar oranje boeken! Ik wist gelukkig vrij snel vijf boeken uit de kast te pakken, maar ik moet zeggen dat er niet heel veel oranje boeken zijn.

We beginnen met Stad van Glas van Cassandra Clare, het derde deel van De kronieken van de onderwereld. Ik vond dit deel haast de beste van de serie, want de gevechten en mindfucks in dit verhaal zijn fenomenaal. Dit deel had in principe ook een einde kunnen zijn aan de serie. Als het hiermee eindigde, was ik eerlijk gezegd best tevreden erover. Gelukkig zijn de delen erna ook erg goed!

Thuis is net zoals het vorige boek het derde deel van een serie. Het is het derde deel van De 100 (iets anders dan de serie op Netflix), maar alsnog erg tof! De personages zijn iets anders en het verhaal gaat een andere richting op, maar is zeker ideaal voor lezers die houden van een scifi-setting, maar ook wel soapachtige taferelen willen hebben.

Een wereld zonder hemel is het eerste deel van een trilogie van Veronica Rossi, een auteur die ook op Yalfest aanwezig was. Een heel tof verhaal in een gevaarlijke toekomstige wereld! De cover vind ik erg mooi (stukke mooier dan de vorige versies van het boek), dat oranje mag ik wel!

Dan hebben we alweer een derde deel van een serie, namelijk De Vuurproef van Megan Shepherd. Dit is ook een sciencefiction over zes jongeren die in een soort kooi zitten, want ze zijn meegenomen door aliens die hen bestuderen. Dit is het laatste deel van de trilogie en weet het verhaal erg mooi af te sluiten! Ook Megan Shepherd was eens een gast tijdens Yalfest.

Tot slot hebben we De verloren held, een soort vervolgserie op Percy Jackson. Nieuwe helden, nieuwe avonturen en nog meer mythologie! Ja, hier had ik zeker van genoten. Ik heb haast alle boeken van Rick Riordan, deze man is gewoon een held in schrijven!

 

Dit was mijn indeling van de Friday Five. Welke mooie oranje boeken heb jij? Laat het me weten in de reacties, of check de andere Friday Fives van mijn collega-bloggers!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.