The Friday Five: Oranje boeken

Tijdens de Friday Five bespreek ik samen met Madelon (The Book Diaries), Esmee (Leesmee), Patricia (Nine Sisters) en Marjolijn (Dream to Read) een lijstje van vijf over een bepaald onderwerp. Aangezien Koningsdag eraan komt, bespreken we vijf oranje boeken! Hoewel ik mijn boeken niet orden op kleur, wist ik al snel vijf boeken uit mijn boekenkasten te halen die perfect zijn voor deze Friday Five!

 

Laten we beginnen met Een wereld zonder hemel van Veronica Rossi. Deze vrouw ga ik zien op Yalfest en Een wereld zonder hemel is haar eerste serie, namelijk een trilogie. Het speelt zich af in een gevaarlijke toekomst en de schrijfstijl vond ik fascinerend. Het was echt een spannend verhaal en was maar al te spannend! Door die mooie oranje zon en lucht komt dit boek zeker in het rijtje te staan.

Daarnaast nog een auteur van Yalfest die een oranje boek heeft, namelijk The Cage. The Cage is een science fiction en het was zo interessant om te lezen! Ik kan weinig over het verhaal verklappen, maar het is het lezen zeker waard! Het tweede deel vond ik ook erg spannend en ik ben erg benieuwd naar het derde en afsluitende deel.

Een ander oranje boek is Stad van Glas, het derde deel in De Kronieken van de Onderwereld/The Mortal Instruments van Cassandra Clare. Dit deel is mijn favoriet aangezien het een heel spannend gevecht bevat en daarbij lees je over de stad van de schaduwjagers. Cassandra Clare is echt een legendarische schrijfster en schrijft enorm veel boeken die zich afspelen in de Schaduwjagerswereld.

Dan hebben we Half Licht, het derde en laatste deel van de Half Bad-trilogie van Sally Green. Het einde van deze serie heeft mij zo enorm geraakt, alleen al de gedachte aan de laatste paar zinnen laten mij al zo veel voelen… Deze serie is spannend, duister, magisch en waanzinnig goed. Ik ben zo blij dat ik Sally Green hebben kunnen spreken op Young Adult Literature Con in Londen en hoop er ooit weer te zien!

Als laatste hebben we Thuis, het derde deel van De 100 (ja, The 100-serie is gebaseerd op het eerste boek in deze boekenreeks). Dit deel bevatte iets meer actie dan de vorige delen en nu Kass Morgan eenmaal vertelde dat er een vierde deel zou komen, kijk ik daar enorm naar uit. Ik ben heel benieuwd wat voor kleur dat boek gaat worden, want Blossom Books heeft deze boekenserie prachtige covers gegeven!

Dit is mijn Friday Five! Een hoop mooie oranje boeken. Laat koningsdag maar snel komen, want ik heb er best veel zin in!

Welke oranje boeken zijn jou favorieten?

1 reactie

  1. Een wereld zonder hemel! <3 The Cage staat overigens al mega lang op mijn lijstje om te lezen, maar ik kom er steeds niet aan toe..

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.