The Friday Five: Paarse boeken

In de Friday Five wordt er wekelijks een lijstje van vijf besproken en elke drie weken wordt er een bepaalde kleur besproken. Wit, rood, oranje, geel, groen en blauw, het kwam allemaal voorbij. Nu worden er paarse boeken besproken! Dit vond ik best een lastige, want ik besefte me dat weinig boeken echt paars zijn. Ik moest niet al te streng zijn met de kleur paars, dus uiteindelijk kon ik wel vijf boeken selecteren voor deze Friday Five.

 Ik begin met De laatste zes, een verhaal waarin de wereld haast vergaan is en de mensheid een nieuwe planeet moet bevolken om te overleven. Zes tieners uit de hele wereld worden geselecteerd om deze ruimtemissie te volbrengen. Ik vond dit een heel vermakelijk verhaal, een typisch YA-verhaal waar je even lekker bij kan wegdromen! Ik kan ook niet wachten op het vervolg, ik gok namelijk dat deze erg spectaculair gaat worden.

De Misschepsels van Meh is een fantasyverhaal dat is gebaseerd op een toneelstuk waarin ik zelf een rol speelde, namelijk Flok, de smerige en botte moerasdwerg. Dit verhaal zit vol toffe personages en vele magische wezens, ideaal om compleet bij weg te dromen! Zoals je aan de cover kan zien heeft dit sprookjesachtige avontuur een luguber en duister randje, echt heel gaaf!

De Outcast is een prequel op de Summoner-serie en brengt verbazingwekkend veel nieuwe informatie over de Summoner-wereld! Nu wil ik alleen nog maar meer en meer een toffe demon die altijd naast mijn zijde staat…

Het tijdperk van de Oude Romeinen is heel tof, zeker als je kan lezen over vrouwelijke gladiatoren (gladiatrices) die vele malen sterker zijn dan je denkt! Het tweede deel is paars en vond ik ook erg tof, alleen zal het derde deel waarschijnlijk niet vertaald gaan worden. Jammer! Dit was namelijk een serie met onwijs veel pit, een mooie historische setting en girlpower.

Geekerella is aan de bovenkant paars en is echt een heerlijk boek om bij weg te dromen. Het is een hertelling van Cinderella, maar dan in een geeky tintje. Het is een cheesy verhaal, maar daarom juist zo leuk om te lezen! Het nerdy sfeertje maakt het ook helemaal af. Ik hoop zeker nog het andere verhaal in dit universum te lezen, want hier mag wel meer van komen!

 Dit zijn mijn vijf paarse boeken. Hoeveel paarse boeken heb jij in je boekenkast staan? Laat het me weten, en check de lijstjes van de andere bloggers die meedoen aan de Friday Five!

1 reactie

  1. Fijn dat jij er ook moeite mee had! Ik vond dit echt een lastige kleur. Maar het is me gelukt!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.