The Friday Five: Personages die ik graag eens zou willen zien in de setting van een compleet ander(e) boek (of boekenreeks)

In de Friday Five worden er telkens lijstjes van vijf opgesteld door mij en andere bloggers. Toevallig had Joany van Craving Pages een onderwerp voorgesteld, die erg herkenbaar is bij mij. Ik stel namelijk vaak de vraag bij auteurs welk personage uit hun boek ze zouden willen stoppen in een ander boek van een andere auteur! Dit is ook het onderwerp van deze Friday Five.

Het lijkt me heel gaaf om te zien hoe Jude uit De Wrede Prins het zou doen in een andere fictieve wereld. Ze is maar een mens, maar heeft een ijzersterke wil en heeft meer talenten dan je denkt. Ze staat haar mannetje in een wereld vol sterke fey, dus ik ben heel benieuwd hoe Jude het zou doen in de boeken van Sarah J. Maas! Ze zou een goede bongenoot zijn voor Aelin in De Glazen Troon, of juist een sterke tegenstander…

Rosie uit Rosie hartje Jack is zo’n lief meisje, haar zou ik graag willen stoppen in In mijn hoofd, zodat de hoofdpersonen goede vriendinnen kunnen worden. Ze hebben allebei beperkingen, maar kunnen elkaar waarschijnlijk enorm steunen en helpen.

Hoe zou het zijn als de personages van Avatar in de wereld van De Summoner-serie van Taran Matharu komen? Ik denk dat ze wel kunnen wennen aan deze magische wereld, en misschien zelfs een daemon kunnen hebben… Als het hele team uit Avatar deze wereld kan ontdekken, weet ik zeker dat ze er iets moois van kunnen maken. Kom maar op met die fanfiction!

V.E. Schwab vertelde tijdens een interview dat ze graag de personages uit de Schemering-trilogie zou willen stoppen in de boeken van Leigh Bardugo, omdat de personages wel met elkaar zouden matchen. Dit lijkt mij ook de ideale combinatie! Beide werelden zitten vol met magie en ook nog eens kickass-personages. Die twee teams met elkaar combineren is echt een geweldige groep!

Maggie Harcourt komt naar Yaltival dit jaar, en de personages uit haar boek De jongen met twee namen zou ik zo in andere geeky boeken willen stoppen, zoals Geekerella of The geek’s guide to unrequited love. Hoe meer geeks, hoe beter!

Zo, dit zijn mijn boekenwisselingen. Welke combinaties van boeken zou jij geweldig vinden? Laat het me weten, of check de Friday Fives van andere bloggers!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.