The Friday Five: Personages die je op jezelf vindt lijken qua persoonlijkheid

Deze Friday Five kijken we naar personages die je op jezelf vindt lijken qua persoonlijkheid. Het komt niet vaak voor, maar af en toe merk ik wel dat ik me erg goed kan identificeren met bepaalde personages. Het was even zoeken, maar uiteindelijk heb ik vijf personages kunnen uitkiezen die bij mij passen! Dit onderwerp van de Friday Five is bedacht door Joany van Craving Pages en ikzelf organiseer elke week de Friday Five.

Ik wil beginnen met Luna Lovegood, de Ravenklauwstudent op Zweinstein. Ze is een bijzonder meisje met een apart karakter. Ze doet me soms een beetje aan mezelf denken. Ik had wel vrienden op de middelbare, maar ik viel er altijd een klein beetje buiten, maar volgde gewoon mijn eigen weg. Luna vindt haar rare kant gewoon leuk, net zoals ik!

Ook doet Charlie en Charlie en ik me aan mezelf denken. Als klein jochie was ik vaak ziek en had ik behoorlijk wat tegenslagen, maar ik was altijd een vrolijk opdondertje die zich niet uit het veld liet slaan. Zijn ouders zijn vaak doodongerust om hem als hij weer lekker gek doet. Zo’n jongetje was ik vroeger ook wel, dus ik vind hem ook wel qua persoonlijkheid op mij lijken.

Simon Lewis uit de Schaduwjagerswereld is in de boeken precies zoals ik. We zijn allebei nerdy en de opmerkingen die hij maakt denk ik van tevoren al in mijn hoofd, we denken vaak hetzelfde! Volgens mij zouden we echt de beste vrienden kunnen worden en uren lang D&D spelen en anime kijken.

Een vriend vertelde laatst tegen me dat ik een heel optimistisch persoon ben. Ik heb dan wel medicijnen en moet extreem opletten tijdens warme dagen, maar dat houdt me niet tegen om leuke dingen te doen en te genieten van het leven. Augustus Waters uit The fault in our stars is net zo. Hij krijgt het behoorlijk te verduren, maar geniet van het leven en gaat bijvoorbeeld een reis naar Amsterdam maken. Ook ik wil alles uit het leven halen en vind mezelf qua persoonlijkheid een beetje op Augustus lijken.

Tot slot hebben we de hoofdpersoon in The Geek’s Guide to Unrequited Love. Hij probeert op Comic Con het hart te stelen van een meisje. Drie keer raden wie zijn fangirl ontmoette op Comic Con… Deze fanboy hier! We zijn allebei wat awkward, maar wel goede jongens die Comic Con een romantisch randje kunnen geven.

Dit zijn de vijf personages die qua persoonlijkheid wat op mij lijken. Op welke personages lijk jij qua persoonlijkheid? Laat het me weten, of check de Friday Fives van andere bloggers die meedoen aan de Friday Five!

1 reactie

  1. Hahaha, wat grappig die laatste! 🙂 Leuk om te lezen. Charlie & Ik lijkt me zo’n mooi boek.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.