The Friday Five: Personages die mij frustreren

Hoewel ik dol ben op vele fictieve personages, zijn er ook een paar personages waar ik mij mateloos aan irriteer. Of het zijn personages die allemaal frustraties bij de lezer opwekken, of juist personages die zo dom zijn voor woorden dat ik haast al mijn haren uit mijn kop trek. Ja, deze week wordt er in de Friday Five vijf personages besproken die mij frustreren.

 

Laten we beginnen met Zoey uit Huis van de nacht-serie. Dit is de hoofdpersoon van het verhaal en is ronduit verschrikkelijk. Ze voelt zich altijd een special snowflake en iedereen vindt haar poeslief, terwijl ze af en toe hele nare streken kan uithalen. Daarbij heeft ze haast in elk boek uit de serie drie (!!!) verschillende vriendjes/minnaars. Man man man, wees nou eens trouw aan één man (haha, grappig, ik zei eerst drie keer man). Ik heb echt duizenden keren mijn ogen moeten rollen door Zoey, maar de boeken van Huis van de nacht haat ik zo erg, dat ik het haast gewoon leuk vind om die boeken te lezen. Gek hè? 

Nu over naar een besluiteloos personage: America uit De Selectie. De Selectie is echt een hype rondom het YA-genre, maar America vind ik niks. Ze twijfelt telkens over haar liefde voor Aspen en Maxon. Voor wie moet ze nou kiezen? Al vanaf het begin was de keuze naar mijn idee al overduidelijk, maar telkens zat ze weer vol twijfels. Meid, maak nou eens een keuze! In de trilogie vond ik dat bloedirritant, dus America hoort zeker in mijn lijstje. 

Een personage dat gewoon niet mag ontbreken in het lijstje, is Omber uit Harry Potter. Dit akelige wijf wordt echt gehaat door alle Potterheads en ook ik heb een gruwelijke hekel aan haar. Is hier nog meer uitleg bij nodig? Nee, ik denk het niet. Mocht ik alle vloeken weten en kunnen toepassen, zou ik ze haast allemaal op haar gebruiken…

Nora Grey uit de Hush Hush-reeks wist mij ook enorm te frustreren. Waarom? Ze wordt verliefd op een soort gevallen engel die op alle vlakken een badboy is. Hoewel hij supergevaarlijk is, blijft ze maar hem leuk vinden. Deze serie kon ik echt niet aan. Het tweede deel heb ik zelfs gelezen, maar toen vond ik Nora echt onuitstaanbaar. Nee, die Nora mag wel eens een flinke optater krijgen zodat ze eens logisch na gaat denken!

Marli (de zus van Piper) uit Piper Perish is de laatste persoon in het lijstje. Waarom? Omdat zij de persoon was die zoveel negativiteit bracht in het verhaal van Piper. Marli is egoïstisch en is simpel gezegd een grote trut en ik was echt op meerdere hoofdstukken in het verhaal woedend op haar. Piper wil namelijk naar de kunstacademie, maar Marli gooit echt heel veel roet in het eten. Gun je zusje nou eens wat geluk! Marli kon ik echt niet handelen, dus zij is de laatste persoon in de Friday Five.

Dit was de Friday Five van deze week! Aan welke personages kan jij je frustreren?

 

10 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Joost, America is een van mijn all-time favorite personages. Nu vind ik je niet meer lief 🙁

  1. Oeps! 🙁

 2. De voornaamste reden waarom ik halverwege het tweede Twilight boek stopte was omdat ik me kapot ergerde aan Bella. Ik vond haar zo stom en vervelend, en iedereen was dol op haar. Niet mijn ding dus.

  1. Ik snap je volkomen! Zij is echt het tegenovergestelde van een strong independent woman…

 3. Een van meest frustrerende personages vond ik Ever uit Evermore. Ik heb daarom dan ook alleen het eerste boek gelezen en de rest van de serie achterwegen gelaten..

 4. Ik ben het 100% eens met je over America, ik kon haar écht niet uit staan… En Umbridge ook niet inderdaad, ik vind haar erger dan Voldemort, als ik eerlijk moet zijn, hahaha… XD Sowieso erger ik me aan elk personage die in een love triangle zit en het ‘zo moeilijk’ vind om te kiezen tussen twee jongens, ugh maak. een. keuze.

 5. 1000 haat voor Nora Grey, for sure.

 6. Ik heb ook zó’n hekel aan America dat ik het na het tweede boek heb opgegeven.

 7. HAHAHA ik moest echt lachen om je blogpost. Ik vond America wel heel tof toen ik De Selectie las, maar bij nader inzien vind ik haar ook ZO BESLUITELOOS. Hallo, maak een keuze!? Om je aan dood te ergeren.

  1. Hahaha, jep, moet je nagaan dat ik dat gevoel al in deel 1 had maar toch wel de hele trilogie wilde uitlezen omdat ik Kiera Cass zou zien tijdens het Best of YA Event 😛

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.