The Friday Five: Personages die zouden winnen tijdens The Hunger Games

In The Friday Five maak ik met een hoop andere bloggers lijstjes van vijf. Elke week is het onderwerp anders, deze keer bespreken we personages die zouden winnen tijden The Hunger Games! Ik heb dus gezocht naar wat jonge helden die met gemak alle tegenstanders te slim af kunnen zijn. Voordat ik begin met het noemen van de vijf personages, geef ik eerst een lijst van alle bloggers die mee doen aan de Friday Five:

Op naar de vijf personages!

Laten we beginnen met Percy Jackson. Deze jongen is de zoon van de Griekse god van de zee, is heel sterk en weet wel hoe het is om te overleven. Hij gaat haast elke zomer op een gevaarlijke missie en komt er levend vandaan, dus hij kan vast wel de Hunger Games overleven! Daarbij kan hij even hulp vragen en zijn vader en weet hij zo zijn tegenstanders te laten verdrinken. 

Dan hebben we Celeana Sardothien, de assassin die echt duizenden talenten heeft. Ze is sterk, behendig, slim, muzikaal, noem het maar op! Ik heb de eerste twee delen van De Glazen Troon gelezen, maar ik hoop zeker de rest te gaan lezen. Dit is echt en powervrouw en zou een verbeterde versie van Katniss zijn.

Voor het volgende boek noem ik meerdere personages, namelijk de personages uit Endgame! In Endgame strijden een paar pubers op het voortbestaan van hun ras, dus een soort Hunger Games op internationaal niveau. De hele wereld is de arena, dus ik gok zo dat deze getrainde pubers met gemak de Hunger Games kunnen overleven. 

Wren uit Reboot zou ook een uitstekende kandidaat zijn. Zij is gestorven en opgestaan uit de dood (Reboots maken dit mij en zijn sterker dan voor hun dood), zij is iemand die wel 178 minuten dood was. Dit aantal is gigantisch, want hoe langer je dood bent, hoe sterker en emotielozer je bent. Wren zou een kandidaat zijn die geen genade zou tonen en iedereen zal neerhalen.

Dan hebben we nog Fallon uit Onverschrokken, zij is gemaakt voor de arena! Ze is namelijk een gladiatrice en kan dus vechten als de beste. Zij zou iedereen kunnen verslaan in de arena! Ze weet goed om te gaan met traditionele wapens, dus zij zou zonder enige training en voorbereiding mee kunnen doen aan de Hunger Games en nog winnen ook.

Dit zijn de personages die ik een hoge overlevingskans geef als ze mee zouden doen aan de Hunger Games. Welke personages zouden volgens jou de arena kunnen overleven? 

 

6 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik heb ook Celaena en Fallon ^^

 2. Wow ik heb heeeeele andere personages haha, maar alleen maar leuk, inspiratie!

 3. Wat een super leuk lijstje! Echt hele andere personages die ik heb uitgekozen. Ik zie Celaena echt heel vaak langskomen, maakt me nieuwsgierig! Toevallig komt straks Throne of Glass binnen 🙂 Nu moet ik mijzelf inhouden hem niet meteen te gaan lezen!

  1. Aaaah nice, die serie ga je vast heel tof vinden! 😀

  • Storiesofwonder op juni 1, 2018 om 1:09 pm
  • Reageer

  Gaaf! Ik heb eens over een fanfiction gehoord die alle bekende personages uit YA boeken in de Hunger Games zet. Dus Percy en Annabeth, Rose en Dimitri, Tris en Four, Katniss en Peeta (uiteraard) noem maar op. Ik ben hem nog steeds aan het zoeken want die zou ik wel willen lezen!

  1. Ah dat klinkt heel tof! Laat me zeker weten hoe die heet, ben nu ook erg benieuwd! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.