The Friday Five: Reading guilty pleasures

In de Friday Five plaats ik wekelijks lijstjes van vijf, samen met andere boekenbloggers. Deze week wil ik graag vijf reading guilty pleasures behandelen, een onderwerp bedacht door Nienke (Booksometea). Sommige boeken zijn toch zo erg, dat ik ze ook wel leuk vind om te lezen. Even genieten van wat slechtheid kan ook leuk zijn!

Ten eerste wil ik de Lux-serie noemen, aangezien ik deze serie echt tenenkrommend vin, maar met veel plezier lees. Deze serie is een soort Twilight, maar dan is Edward een alien en een badboy. Het is echt belachelijk hoe vaak er mensen zijn zonder shirt aan, en het verhaal slaat echt nergens op. Maar goed, daardoor kan ik er zo veel over vertellen! Zo heb ik een podcast gemaakt over de eerste twee delen, maar ik hoop zeker ooit de rest van de serie te gaan bespreken!

Huis van de nacht is een soortgelijk iets. Zoey is een vampier en gaat naar een school om vampier te worden. Deze serie bestaat uit dertien delen en wordt met elk deel gekker en gekker. Het is pure uitmelkerij en het verhaal is echt zeer slecht, helemaal omdat alle relaties in deze serie echt niks uitmaken. Maar goed, ik heb wel de hele serie gelezen, dus dat laat zien dat ik het toch lichtelijk kan waarderen.

De Selectie vond ik ook slecht, maar ik heb de originele trilogie wel gelezen. De wereld vind ik zo ongeloofwaardig en het feit dat America geen beslissingen kan maken ergert me enorm, maar elk deel in deze serie had ik binnen een dag uit. Op de een of andere manier geniet ik er dus toch van, dus deze komt ook op het lijstje.

Parodie-boeken vind ik ook best grappig, zoals Breaking Yawn (een parodie op Twilight) en The Hunger Pains (een parodie op The Hunger Games). Het is geinig om te zien wat de overeenkomsten zijn en waar het verhaal te kak wordt gezet. Soms is de humor niet heel goed, maar dat kan ook niet anders met een parodie!

Dit zijn mijn guilty reading pleasures. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Fives van andere boekbloggers!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.