The Friday Five: Rode boeken

Tijdens de Friday Five bespreek ik samen met vele andere bloggers lijstjes van vijf. Dit jaar gaan we elke 3 weken weer een kleur bespreken die voorkomen op covers van boeken. We hebben witte en roze boeken al gehad, nu zijn rode boeken aan de beurt! Gelukkig kon ik genoeg rode boeken vinden, dus mijn stapeltje was al snel gemaakt.

We beginnen met Pindakaas en Sushi, het boek voor de otaku/Japangeek! Dit boek gaat over Marle die een animeconventie gaat bezoeken en in dat weekend genoeg meemaakt. Een conventie wordt zo mooi beschreven, je krijgt gewoon zin om je cosplay weer uit de kast te pakken! Het tweede deel gaat over een reis naar Japan, die ik waarschijnlijk snel ga lezen als extra voorbereiding voor mijn vakantie naar Japan.

Dan hebben we Mijn hart en andere zwarte gaten, een vrij heftig, maar ontzettend mooi boek. Het bespreekt een ernstige depressie, aangezien twee jongeren een soort ”afspraak” maken dat ze samen zelfmoord plegen. Het is een boek dat erg zwaar aanvoelt, maar daarom juist heel goed je weet te raken.

Dit is allemaal waar is zo’n apart verhaal, maar weet ik enorm te waarderen. Het gaat over een vriendengroep die hun favoriete auteur leren kennen en waar ze vrienden mee worden. Het klinkt tof om vrienden te zijn met je favoriete auteur, maar uiteindelijk weet zij een boek uit te brengen met in de hoofdrol… De vriendengroep! Een flinke inbreuk op je privacy dus. Door verschillende verklaringen hoor je wat er precies is gebeurt en wat er in het boek van de auteur staat. Auteurs zijn dus gevaarlijker dan je denkt…

Vogelvrij is het eerste deel van de Spellslinger en behoort tot een van mijn favoriete fantasyseries. Ik heb zo genoten van dit boek! Het is een hilarisch verhaal met een anti-held als hoofdpersoon (naast al zijn magische vrienden en familie kan Fletcher juist geen magie hanteren!) vol toffe magie, sluwe trucjes en heerlijke actie. De vervolgdelen zijn ook geweldig, ik kan nu al niet wachten op het vierde deel!

Dan hebben we nog De Strijdmagiër, het laatste deel van de Summoner-reeks. Hierin lees je eindelijk het verhaal van Fletcher en zijn demons. Ik ben echt verslaafd geraakt aan deze serie. De schrijfstijl is zo fijn en gedetailleerd, het magische systeem is zo tof en je wil zelf ook maar al te graag een demon hebben. Een ideale mix van Lord of the Rings, Pokémon en Harry Potter!

Dit is mijn Friday Five met vijf rode boeken. Welke rode boeken zijn jouw favoriet? Laat het me weten in de reacties, of check de lijst met andere Friday Five-bloggers die ook meedoen! Er komen telkens meer bloggers bij, zo leuk! Mocht je ook willen meedoen aan de Friday Five moet je me dat zeker laten weten, dan zorg ik ervoor dat je de onderwerpen voor de aankomende weken weet!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.