The Friday Five: Rode boeken

De Friday Five is wekelijks te vinden op mijn blog, waarin ik telkens een lijstje van vijf maak over een bepaald onderwerp, dat meestal boekgerelateerd is. Deze rubriek is gestart door Madelon van The Book Diaries en sindsdien doen er meerdere bloggers mee. Vandaag bespreek ik vijf rode boeken. Het is lekker zomer, dus door die hitte is rood een mooie kleur om te bespreken. Denk je bij de zomer meer aan de kleur oranje? Die kleur is al besproken bij een andere Friday Five, die je hier kan vinden.

 

We beginnen met een boek van John Green, namelijk An Abundance of Katherines. Ik hoor van veel lezers dat ze dit boek van John Green wat tegen vonden vallen, maar ik vind hem juist heel leuk! De hoofdpersoon is namelijk een ontzettende nerd die liefde vanuit een wiskundig oogpunt bekijkt, anagrammen maakt van woorden en al negentien keer verliefd is geworden op meisjes die Katherine heten (waar haalt hij al die meisjes met dezelfde voornaam vandaan?). Ik vond dit boek ontzettend grappig, heeft een zomers sfeertje en maakte mij enorm vrolijk. Dit boek verdient zeker een plekje in The Friday Five! Ik heb ook ontzettend veel zin in het nieuwe boek van John Green en ik ben ook heel benieuwd naar de cover!

Het tweede boek dat ik wil noemen is Pindakaas en Sushi van Roderick Leeuwenhart. Dit boek gaat over Marle die verslag doet van een animeconventie. Voor mensen die conventies nog nooit hebben bezocht is het verhaal heel vernieuwend, terwijl ik het juist zo herkenbaar vond. Het is ontzettend mooi beschreven en het haalde de geek in mij helemaal naar boven. Het vervolg vind ik ook leuk, want dan gaat Marle naar Japan! Het derde deel gaat dan weer over een studiejaar Japanse taal en cultuur, elke deel in deze trilogie beschrijft weer wat nieuws! Heerlijke rode boeken voor de Japanliefhebber dus.

Het derde boek is Me + Earl + de stervende Rachel, een hilarisch boek met een zielig randje. Ik heb echt hardop gelachen tijdens het lezen van dit boek, Jesse Andrews schrijft precies als een gekke puber en hoewel er behoorlijk wat scheldwoorden worden gebruikt, vond ik dat juist veel kracht uitstralen. De verfilming van dit boek vond ik trouwens nog beter dan het boek, helemaal omdat Jesse Andrews heeft meegeholpen aan de film.

Dan hebben we Mijn hart en andere zwarte gaten, een heel zwaar maar hoopvol verhaal. Dit verhaal gaat over twee jongeren die via een site een pact sluiten om samen zelfmoord te plegen. Mentaal gezien is het erg zwaar om dit boek te lezen aangezien het heel realistisch wordt beschreven, maar het verhaal is ontzettend mooi en is zeker de moeite waard om te lezen als je tegen heftige onderwerpen als depressie kan.

Tot slot wil ik Half Zwart benoemen, een geweldig eerste deel in een trilogie van Sally Green. Dit boek gaat over Nathan, die een witte heks (een goede) als moeder heeft, maar een zwarte heks als vader heeft. Hij is uniek in de heksenwereld en daarom wordt er enorm op hem gelet. Zal hij ook zo slecht worden als zijn vader? De schrijfstijl vind ik heel bijzonder, het verhaal is meeslepend en de hele trilogie is zo spannend als wat. Een enorme aanrader!

 

Dit was mijn Friday Five van deze week. Heb jij nog rode boeken als aanrader? Laat het me weten in de reacties!

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Mijn hart en andere zwarte gaten was echt heftig! Inderdaad vrij deprimerend, maar zo’n goed concept!

  • Linda op juli 14, 2017 om 6:20 pm
  • Reageer

  Misschien heb je me nu toch overtuigd om An Abundance of Katherines te lezen!

  1. Yeey, goed om te horen! 😀 Ik vond hem zelf echt heel leuk, hopelijk jij ook! 🙂

 2. Eerlijk gezegd trok An Abundance of Katherines mij ook niet erg aan, maar misschien moet ik hem toch maar een kans geven 🙂 Mijn favoriete rode boeken zijn Heartless en Simon vs. the homosapien agenda.

  1. Oeh, Simon is ook een hele goeie! 😀 En ja An Abundance of Katherines is echt heel leuk, helemaal een lekker zomerboekje 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.