The Friday Five: Rode boeken

Aangezien we richting de feestdagen gaan, is het tijd om een kleur in de Friday Five te belichten die wat bij de kerstsfeer past, namelijk rode boeken! Ik keek in mijn boekenkast en kon met gemak vijf mooie rode boeken pakken waar ik erg van genoten heb. De Friday Five is een wekelijkse rubriek waarbij de onderwerpen worden gekozen door Madelon van The Book Diaries.

 

We beginnen met An Abundance of Katherines, een van de boeken van John Green. Niet iedereen is fan van dit boek, maar ik vind hem juist erg leuk! De hoofdpersoon is lekker dorky, weet heel goed anagrammen te maken (supertof) en probeert een wiskundige formule te bedenken voor de liefde. En o ja, hij is 27 keer verliefd geweest op meisjes die Katherine heten. Een superleuk verhaal met veel humor, zeker een aanrader! Uitgeverij Gottmer gaat de boeken van John Green opnieuw uitgeven in een nieuw jasje en ik ben heel benieuwd wat de nieuwe cover van dit boek wordt!

Dan gaan we door met een wat zielig boek, namelijk Mijn hart en andere zwarte gaten, een boek over twee pubers die samen een pact vormen: ze willen op hetzelfde moment zelfmoord plegen. Een nogal heftig boek en het zit vol emotie, maar ook ontzettend mooi om te lezen.

Erebos is een boek dat ik jaren geleden las maar wat ik supertof vond. Dit gaat namelijk over een soort fantasygame waarin je gamekarakter coole items in de game kan krijgen door opdrachten uit te voeren in de echte wereld. Iedereen doet deze opdrachten om zo verder te komen in de game, maar zit hier iets duisters achter? Een ontzettend cool en spannend verhaal en ook nog eens geschikt voor de gamers onder ons!

Pindakaas en Sushi is een heerlijk nerdy boek over Marle die voor het eerst een conventie bezoekt. Dit boek was voor mij zo ontzettend herkenbaar! Voor de minder nerdy mensen kan dit een fantastische introductie zijn op de conventiewereld, zodat je eindelijk weet hoe het er daar naar toe gaat. Deze serie is een trilogie en het tweede deel vond ik het leukst, aangezien Marle dan op vakantie gaat naar Japan!

Tot slot hebben we Vogelvrij, het eerste deel van Spellslinger. Dit boek is magisch, spannend, grappig en zit vol mysterie. En kijk dan die cover! Ik kan echt niet wachten op het vervolg, deze zal vast ook heel gaaf zijn en heeft ook een bijpassende cover! Ik kan niet wachten om de hele serie in prachtige hardcovers in mijn boekenkast te zien staan…

Dit is de Friday Five voor deze week! Welke rode boeken vind jij heel goed? Laat het me weten in de reacties!

 

8 reacties

Naar het reactie formulier

 1. JOOST! Waar is Simon?!?!

  1. Ik heb de blauwe versie van de Nederlandse cover! Geen Simon hier dus helaas 🙁

   1. Fair enough! Maar als er dan blauwe boeken komen… (of zijn die al geweest en heb ik dat gewoon niet opgeslagen?!)

    1. Heeeeeele tijd terug waren er blauwe boeken, MAAR WIE WEET IS ER LATER WEER EENTJE EN WIE WEET KRIJGT SIMON DAN EEN PLEKKIEEEEEE

 2. Leuk artikel! Ik vond Vogelvrij echt een tof boek. Wat een grappige titel ‘Pindakaas & Sushi’, daar ben ik wel benieuwd naar, het klinkt namelijk erg leuk. Erebos klinkt ook wel interessant, dat boek kende ik nog niet!

  1. Beide boeken moet je zeker lezen, ze zijn echt heel tof! 😀

 3. Van deze boeken las ik tot nu toe alleen Mijn hart en andere zwarte gaten, die vond ik heel goed!

  Wat een mooi contrast met al dat rood en wit hé!

  1. Zeker mooi contrast, zeker door die kleuren begin ik steeds meer in de kerststemming te komen, haha! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.