The Friday Five: Royalty boeken

In de Friday Five kan ik mij helemaal uitleven en veel verschillende boeken bespreken. Dit keer wat koninklijke boeken, het thema geopperd door Laurie. Hoewel ik niet zo snel boeken lees met royalty personages erin, wist ik toch een lijstje te maken.

Ik kon meteen Tokio voor altijd erbij halen, een boek dat ik laatst nog las! Hierin komt een meisje erachter dat haar vader de kroonprins van Japan is. Ze gaat hierdoor naar Japan, en merkt opeens hoe het is om een prinses te zijn. Ze spreekt geen Japans en kent alleen de Amerikaanse cultuur, dus het is voor haar erg wennen. Een koninklijk verhaal waarin je ook veel leest over identiteit, ik zou het prima vinden als hier een vervolg van komt!

Dan hebben we de Grisha-boeken, waarin een aantal personages zijn die royaal bloed hebben. Mocht je de serie Shadow and Bone hebben gezien en niet de boeken hebben gelezen, lees ook zeker de boeken! Daarin is een personage die nu nog niet te zien is, maar een fantastische toevoegen is aan de Grishawereld en zelf ook een eigen boekenreeks heeft.

Dan hebben we de Elfhame-trilogie, die volledig draait om het Elfhame-rijk vol faerie. Hierin is een mensenmeisje die maar al te graag wil laten zien dat zij heel wat in haar mars heeft. Een trilogie vol intrige, spannende gevechten, ijzersterke personages en een magische wereld. Er komt snel een nieuwe trilogie aan met het eerste deel genaamd Water, en die komt ook in limited editions!

Dan hebben we De prins en de naaister, een graphic novel over een prins die graag jurken draagt, hoewel zijn familie daar niks vanaf weet. Een prachtig verhaal over identiteit, vriendschap, passie en een boek dat mij tranen in mijn ogen wist te bezorgen.

Tot slot de Iskari-trilogie, een fantasyreeks waarin je telkens een ander personage volgt. Deze fantasywereld zit vol draken en mythes, waarin er ook genoeg koninklijke personages leven. De Nederlandse covers zijn echte pareltjes, zeker met extra illustraties aan de binnenkant van de omslag!

Dit zijn de royalty boeken die ik heb gekozen. Ken jij nog wat goede royalty boeken? Laat het me vooral weten, of check de lijstjes van andere deelnemers van de Friday Five.

2 reacties

  1. Oeh ik heb Tokio voor altijd toch maar aangeschaft. Ben benieuwd!

    1. Lekker bezig, veel leesplezier!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.