The Friday Five: Roze boeken

In de Friday Five is er eens in de drie weken een lijstje van vijf met een bepaalde kleur boeken. Drie weken geleden kwamen witte boeken aan de beurt, nu gaan we over naar de roze boeken! Het viel wel mee hoeveel roze boeken er in mijn boekenkast waren, maar ik wist er toch vijf boeken uit te vissen!

We beginnen met de Engelse nieuwe editie van The Apple Tart of Hope (De appeltaart van hoop). Ik ben zo dol op dit boek en de auteur stuurde gewoon de nieuwe edities van haar boeken op voor mijn verjaardag! De Nederlandse editie vind ik prachtig, maar deze is ook erg mooi, net zoals het verhaal! 

Gayle Forman is vooral bekend door If I Stay, welke ook een vervolg heeft. Er is een bundel uitgebracht met beide boeken in één, welke ik jaren geleden heb gelezen. Als ik blijf vond ik een emotioneel en passievol verhaal en het vervolg (Wacht op mij) was ook erg bijzonder. Gayle Forman kan echt hele mooie boeken schrijven, dus probeer ze zeker een keertje uit!

Zoek me tussen de sterren is een boek waar ik erg enthousiast over ben. Het is een mooi verhaal vol geeky dingen, fanart en meer! De cover vind ik ook heel mooi, het sterrenstelsel ziet er fantastisch uit! Daarbij past de cover ook mooi bij het verhaal, aangezien het gaat over een meisje die een sci-fi webcomic maakt.

Anna en de French Kiss heb ik nog niet gelezen, maar kon ik voor een zachte prijs scoren bij het boekenfestijn. Het is volgens mij een heel zoetsappig verhaal, maar ik wil het wel proberen, puur om te kijken hoe het verhaal is. Ik heb namelijk Stephanie Perkins gesproken tijdens de eerste editie van Yalfest en ik ben best benieuwd wat voor verhalen zij schrijft!

Tot slot wil ik De Graces van Laure Eve benoemen. In het begin merkte ik wat gelijkenissen met Twilight, maar dit verhaal over heksen pakt juist heel anders uit! Het is een heel mysterieus verhaal met een bijzondere hoofdpersoon, een verhaal die naar mijn idee perfect om te lezen is rond Halloween! Het tweede deel is ook uit en deze weet het verhaal perfect af te sluiten.

 

Dit zijn mijn vijf roze boeken van de Friday Five. Heb jij nog mooie roze boeken in je boekenkast liggen? Laat het me weten, of check de andere Friday Fives van mijn collega-bloggers!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.