The Friday Five: Scholen in boeken waar je heen zou willen gaan

Fictieve scholen, ze zijn op de een of andere manier altijd leuker dan je eigen school. Soms kan ik helemaal dagdromen over een bepaalde fictieve school waar ik op zou willen zitten. Dit ga ik bespreken in de Friday Five van deze week! Hup, pak je schoolboeken erbij, we gaan wat fictieve scholen bespreken!

 

Harry Potter – J.K. Rowling

Een magische school waar je iedereen wel heen zou willen gaan, namelijk Zweinstein! Deze school is echt de droom voor elke Potterhead. Magie dat je er kan leren, het ontdekken van alle gangen en lokalen in het gebouw, het ontdekken van je eigen afdelingshuis, wat een fantastische school! Ik heb al vaak gefantaseerd over alle vakken die op de school worden gehouden. Zweinstein staat gewoon op nummer 1!

De Fixer – Jennifer Lynn Barnes – Recensie

De high school in de Fixer is niet zo interessant, meer de scholieren: het zijn allemaal leerlingen met rijke ouders of ouders die bepaalde functies hebben in de overheid. Hier zit echt de top van de top en ik ben best benieuwd hoe het er daar naartoe gaat. Allemaal politieke machtspelletjes, maar dan op een middelbare school!

Magisterium #1 De IJzerproef – Cassandra Clare & Holly Black – Recensie

Het Magisterium is ook een magische school die ik graag zou willen bezoeken. Al de grotten, volgens mij is dat echt prachtig! Ik vind het magische systeem ook erg leuk, dus ik zou daar zo een opleiding willen doen.

De Grisha #1 Schim & Schaduw – Leigh Bardugo

Een Grisha leren worden? Ja hoor! Ravka is de plek waar Schim & Schaduw zich afspeelt, een magische wereld met invloeden van Rusland. Ik zou maar al te graag leren om een Grisha te zijn, dat lijkt me zo gaaf! Zolang ik maar niet Duisternis als magie heb… Of toch wel? Muwahahahah!

De Summoner #1 De Nieuweling – Taran Matharu

De Vocans Academie is de school voor Summoners die demons kunnen oproepen. Hello yessssss! Daar wil ik zeker heen. Het lijkt me zo gaaf om demons te hebben die als een soort Pokémon dienen. Daarbij is de opleiding maar twee jaar lang, dat is prima te doen! Nou, kan ik in september beginnen?

 

Zo, dat was weer de Friday Five van deze week! In welke fictieve school zou jij willen zitten? Laat het me hieronder weten in de reacties!

7 reacties

1 ping

Naar het reactie formulier

  • boekenwormmam op september 1, 2017 om 8:32 am
  • Reageer

  Hogwarts zonder enige twijfel!

 1. Ik vind “De Fixer” echt een heerlijk boek, maar bijna niemand kent het?! Die school zou overigens echt niets voor mij zijn, ik kan helemaal niets met politiek ^^ (sowieso zou de enorme druk op alle scholen niet echt iets voor mij zijn, geloof ik, hoewel je je in de scholen wel beter kunt verstoppen … hmmm)

 2. Wat een leuk artikel 🙂 Ik zou ook graag naar Hogwarts willen haha!

 3. Ik snap niet dat er nooit een Hogwarts spel is gemaakt waarin je echt alle 7 jaar door kan gaan, uiteraard gesorteerd wordt, zwerkbal kan spelen en klassen volgen. Een Zweinstein RPG op een console zou iedereen toch wel willen spelen? (aangezien we nooit echt naar Zweinstein zullen kunnen gaan).
  De Vocans Academie lijkt me ook wel wat trouwens haha.

  1. Uhm maak dit spel werkelijkheid en ik geef je al mijn geld zodat ik het kan spelen.

   1. Tijd voor een kickstarter project… 😛 (helaas heb ik alleen geen idee hoe je spellen moet maken ^^; )

 4. Ik ken alleen de bovenste twee 🙂 de rest staat wel in mijn kast maar moet nog gelezen worden! Als ik dan moet kiezen zou ik toch voor Hogwarts gaan hoor! Zit nu weer in een marathon 🙂

 1. […] Sunday Six #1 Fictieve scholen? […]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.