The Friday Five: Schrijvers waar ik minimaal 5 boeken van heb gelezen

Het is weer bijna weekend, dus tijd voor een Friday Five. Deze rubriek doe ik samen met vele andere bloggers die elke keer een lijstje van vijf. Nu gaan we het hebben over 5 schrijvers waar je minimaal vijf boeken van hebt gelezen. Deze kon ik zo uitkiezen!

ik begin met Michael Grant, auteur van onder andere de Gone-serie. Hij heeft ook nog twee andere series en een standalone geschreven. Ik was vanaf mijn twaalfde verslaafd aan de Gone-serie. Nu is het achtste deel al uit, Michael Grant blijft maar gaan! Zijn boeken zijn ingenieus, spannend en gruwelijk!

Taran Matharu komt binnenkort met een serie, maar voor die tijd kan je genieten van de Summoner-serie. Dit is een fantastisch serie met een uitgebreide magische wereld en is een mix van Lord of the Rings, Harry Potter en Pokémon.  Zeker het lezen waard! 

Leigh Bardugo heeft al zeven boeken uit de Grisha-wereld en de zevende is over een paar maanden in de Nederlandse editie in de boekhandel! Hier kijk ik enorm naar uit, want dan kan ik weer over vele oude bekenden lezen. De Grisha-boeken zijn in ieder geval fantastisch, zeker met zulke mooie covers! De Grisha-trilogie komt binnenkort wel met nieuwe paperbackedities, die ook heel mooi gaan worden…

Cassandra Clare is bekend van Shadowhunters en zoals je kan zien heeft ze vele boeken op haar naam staan. Je raakt maar niet uitgekeken in deze wereld! Hoewel ik het nu wel lichtelijk de uitmelk-kant op zie gaan, kan ik altijd genieten van de boeken van Cassandra.

Tot slot hebben we Rick Riordan, een geweldige auteur die boeken schrijft in mythologische sferen. De Grieken, Romeinen, Egyptenaren, Noordse goden, niets is te gek voor Rick! Ook zorgt hij dat andere mythologieën aan de orde komen door andere auteurs hun boek uit te laten brengen, hoe leuk! Zijn boeken hebben meestal dezelfde opzet, maar het blijft leuk om te lezen.

Dit is mijn Friday Five voor deze week! Welke auteurs heb jij ook in je lijstje staan? Laat het me weten, of check de Friday Fives van mijn collega-bloggers!

3 reacties

  1. Mooie lijst. Ik vond het dit keer best een lastig onderwerp. Als iemand die weinig series leest kom ik niet gemakkelijk aan de vijf(+) boeken per auteur. Gelukkig wist Goodreads me toch een paar namen voor mijn lijst te geven 😊

  2. Wat een toffe lijst en wat was dit een leuk onderwerp! Ik vind het echt tof om te zien wat iedereen allemaal leest. Bij jou ook weer zo anders dan wat ik zelf zou pakken. 🙂

  3. Leigh Bardugo is echt één van mijn meest favoriete schrijfsters!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.