The Friday Five: Series die ik wil afronden

In de Friday Five behandel ik wekelijks met andere bloggers een lijstje van vijf die in het teken staat van boeken. Deze week noem ik vijf series die ik wil afronden. Ik ben in bepaalde series begonnen, maar sommige heb ik dus niet compleet en daar heb ik dus ook niet alles van gelezen. Zonde, want de boeken uit deze series die ik las vond ik heel tof!

 

De Test van Joelle Charbonneau is een mooi voorbeeld van een dystopia. Veel mensen vinden het eerste deel veel lijken op de Hongerspelen en ikzelf heb zeker genoten van het boek. Ja, het was misschien niet heel origineel als je het vergelijkt met de Hongerspelen, maar dat wil niet zeggen dat het boek niet goed is. Het leest lekker weg en ik ben best benieuwd naar de rest van de trilogie. Maar ja, ik heb dus alleen het eerste deel… Wie weet ga ik er ooit in verder!

De Glazen Troon van Sarah J. Maas vond ik echt fantastisch en ook het tweede deel (De Donkere Kroon) vond ik maar al te gaaf. Ik wil zeker de rest van de serie lezen, alleen stoor ik mij enorm aan de nieuwe versies van de serie, die echt afzichtelijk zijn. Hierdoor kan ik juist de hele toffe covers die er eerst waren niet compleet hebben, wat echt zonde is. Mocht deel 4 en de rest ooit weer in de stijl als de oude covers komen, weet ik zeker dat ik ze allemaal in huis haal. Tot die tijd ga ik er niet in verder of begin ik aan de Engelse versie.

Staalhart van Brandon Sanderson was echt tof, ook Vlammenwerper (deel 2) is echt episch. Het derde deel staat klaar om gelezen te worden, maar ik kan er telkens maar niet aan beginnen door andere boeken die ik aan het lezen ben. Ooit komt dit boek aan de beurt en kan ik eindelijk weten hoe het afloopt met de Wrekers. 

Unplugged is een bijzonder boek over mensen die in een digitale wereld (de Appwereld) leven. Je kan dus in de normale wereld leven, of juist digitaal leven. Een heel bijzonder concept en ik heb zowel Unplugged als De mensenmarkt gelezen. Het derde deel moet nog uitkomen en dat mag van mij zo snel mogelijk gebeuren, want deze trilogie vind ik heel gaaf! Zeker het einde van De mensenmarkt maakt mij benieuwd naar het afsluitende deel, dus deze serie hoop ik zeker af te kunnen ronden.

Tot slot hebben we De kleine Odessa, waarin een meisje een stad ontdekt waarin het volk compleet leeft van boeken. Schrijvers van oude tijden leven er gewoon, mensen kunnen personages en voorwerpen uit boeken halen, alles is in het teken van boeken! Alle boekenwurmen kunnen echt smullen van deze mooie serie. Ik heb de eerste twee delen gelezen, maar het derde deel heb ik nog niet in huis. Dat moet ik maar snel gaan doen, want deze boeken zijn echt heel leuk! Misschien wordt het dan ook tijd voor een reread als ik eenmaal het derde deel heb?

Dit was weer de Friday Five van deze week. Welke boekenseries wil jij echt snel gaan afronden? Laat het me hieronder weten in de reacties!

 

2 reacties

  1. De Testing trilogie is een van mijn favoriete boekseries! Het lijkt wel een beetje op The Hunger Games, maar ik vond het verhaal en het personage origineel genoeg dat ik door ben gaan lezen. Zeker een aanrader!
    Heel eerlijk gezegd vond ik de eerste twee delen in de Throne of Glass serie het beste, vanaf het derde deel had ik steeds meer moeite met het doorlezen, ik worstelde me door boek 3,4, en 5 heen. Ik heb Tower of Dawn niet gekocht, ik denk dat ik afwacht of het ooit als audioboek beschikbaar is en de serie dan uit lees. Ik wil wel graag weten hoe het afloopt!

    1. Ik hoorde ook dat Tower of Dawn niet vanuit het perspectief is van Celaena, dus dan kan je inderdaad misschien beter wachten op het volgende deel 🙂 De Testing klinkt nu nog beter, hopelijk kan ik er ooit in verder! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.