The Friday Five: Series die wat korter hadden mogen zijn

The Friday Five is de wekelijkse rubriek waarin ik samen met vele andere bloggers lijstjes maak van vijf. Vandaag gaan we het hebben over vijf boekenseries die wat korter hadden mogen zijn. Boekenseries vind ik heel fijn, maar sommige series waren wat mij betreft iets te langdradig. Dit onderwerp is bedacht door Chelsey van Leesmeemetmij.

 

Laten we beginnen met de Talon Saga van Julie Kagawa. Deze auteur vind ik heel tof, maar deze serie (die draait rondom draken die kunnen transformeren tot mensen) is iets aan de lange kant. Het derde en vierde deel voegden niet ontzettend veel toe aan de serie en waren vooral een aanloop naar het einde. Deze twee delen kon je prima samenvoegen, dan had de serie veel meer vaart gehad. 

De Magisterium-serie van Cassandra Clare en Holly Black begon heel goed, maar de laatste delen waren wel echte afknappers. Het einde was echt afgeraffeld, terwijl de opbouw zo lang duurde. Als er een trilogie van was gemaakt (nu zijn het vijf delen) was het vast veel spectaculairder en had het verhaal veel meer pit gehad.

 De kronieken van de onderwereld van Cassandra Clare vind ik fantastisch, maar de serie had in principe gestopt kunnen worden na drie delen. Cassandra zorgde voor twee kleine losse eindjes, die uiteindelijk resulteerden tot nog drie andere delen. Nog maar te zwijgen over alle losstaande boeken en haar andere series die zich afspelen in hetzelfde universum! Clare weet haar wereld wel erg uit te melken, wat ik erg jammer vind. 

Dan heb ik nog twee series die wat korter mogen zijn. Zo zou De Selectie gewoon moeten stoppen na de trilogie. Kiera Cass maakte erna nog twee delen over de dochter van het koningspaar en hoewel ik die niet heb gelezen, lijkt hij me erg onnodig. Ook zijn er veel novelles verschenen die ook niet heel veel toevoegen. Maar goed, dit is wel een ontzettend populaire serie, dus ik snap dat Kass meer had geschreven.

Tot slot hebben we De nacht van het huis van P.C. Cast en Kristin Cast. Deze serie heeft twaalf delen (en heeft nu ook een vervolgserie) en vond ik echt bizar lang. Dit verhaal breidt maar uit, hoewel het allemaal nergens op slaat. Nee, hier ben ik absoluut geen fan van! Hier kan je meer lezen over mijn frustraties rondom deze serie, want het begin had nog wel iets. Als deze serie gewoon zes of minder series had, had de serie nog wel goed kunnen zijn.

 

Dit is mijn Friday Five voor deze week! Welke series zouden volgens jou wel wat korter mogen zijn? Laat het me weten, of check de Friday Fives van andere bloggers!

1 reactie

  1. De Selectie staat ook op mijn lijstje. Ben het er helemaal mee eens dat drie delen genoeg waren voor deze reeks.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.