The Friday Five: Series waar je liever geen afscheid van wil(de) nemen

In de Friday Five bespreek ik wekelijks samen met andere bloggers lijstjes van vijf. Deze keer wil ik het hebben over series waar je liever geen afscheid van wilde nemen. Sommige boekenseries zijn zo ontzettend goed en weten je zo nieuwsgierig te maken naar het einde, maar als je dat eenmaal hebt gelezen kom je wel in een zwart gat terecht omdat je gewoon niet meer weet wat je moet doen met je leven…

Avatar The Last Airbender is een televisieserie met een geniaal einde, maar ik was achteraf zo kapot. Hoe ging het nu verder met Aang en zijn vrienden? Gelukkig zijn er graphic novels die meer avonturen vertellen over de groep en ik hoop dat er nog een hoop gaan komen! Ik kan gewoon geen afscheid nemen van deze serie, dus er mag nog genoeg geschreven worden in het Avatar-universum.

Harry Potter is een ook wereld die ik gewoon niet kan vergeten. Gelukkig hebben we Pottermore en spellen zoals Hogwarts Mystery en Wizards Unite, maar ik zou al te graag nog sidestories willen lezen. Wat dacht je van de Marauders, of een cool avontuur vanuit het perspectief van Marcel/Neville of Luna? Genoeg om uit te kiezen lijkt me!

De Summoner-reeks heeft drie delen, een prequel en een boek met uitleg over de verschillende demons, maar ik had graag nog vervolgdelen willen zien. Het einde van het avontuur van Fletcher is erg indrukwekkend, maar het vraagt gewoon om meer!

Na het lezen van Vertrouw me wist ik haast niet meer wat ik moest doen. Hoe verliep het nu verder met Juliëtte? Nu weet je misschien wel dat er vervolgdelen zijn, maar toen ik het boek las (ergens in 2015 als ik me niet vergis) wist ik nog niet dat er meer delen zouden verschijnen. Pfoeh, wat was dat einde episch, maar zo frustrerend omdat je meer wilde lezen!

Tot slot een serie die van mij ook geen einde hoeft te hebben, namelijk Pokémon! In het bijzonder nu de manga Pokémon Adventures, die wat meer de avonturen vertelt van de personages uit de games. Red, Green, Blue, Silver, Gold, Ruby, Sapphire en meer, je kan hele spannende avonturen beleven in deze manga! Ik heb de eerste vier boxen van deze manga, maar ik hoop nog alle andere delen te bemachtigen op een dag. Ook de games mogen van mij nog lang doorgaan (eventueel coole reboots of een grote MMORPG, want het wordt wel lastiger om nieuwe dingen te bedenken voor de Pokémon-wereld), hier wil ik echt nooit afscheid van nemen!

Dit zijn mijn vijf series die nog lang mogen doorgaan als het aan mij ligt. Welke zijn dat voor jou? Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere bloggers die aan deze rubriek meedoen!

1 reactie

  1. Mooi lijstje! Ik vond het best een lastige om te maken eigenlijk. Ik ben heel goed in het uitstellen van het lezen van het laatste boek 🙈🙊

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.