The Friday Five: Thrillers/detectives tijdens de thrillermaand

Afgelopen maandag kon je misschien al luisteren naar allemaal thriller-tips, namelijk in de podcast Hold My Book. Als je die nog niet hebt geluisterd raak ik je dat nog zeker aan, maar op deze vrijdag zullen we met de Friday Five-deelnemers nog meer thrillers noemen in deze Friday Five. Het onderwerp is aangedragen door Nienke van Booksometea!

Girl 6 is een thriller door de enorme spanning en de vaart in het verhaal, dit is het eerste Best of YA XS verhaal! Het speelt zich af in de wereld van Boy 7, maar je hoeft die niet te lezen als je dit korte verhaal wilt uitproberen. Het is een verhaal ie ook nog eens interessante vragen aankaart over verbeterde technologie. Een ideaal begin van de korte verhalenreeks van Best of YA!

Een van de meest bekende thrillerauteurs in de young adult boekencommunity is Karen M. McManus, die al vier thrillers op haar naam heeft staan. Allemaal erg spannende met genoeg plotwendingen zoals Familie liegt nooit. Haar ontknopingen zijn altijd zo onverwachts!

Onvindbaar is een thriller waar ik zelf niet helemaal in kon komen, omdat de hoofdpersoon bepaalde acties doet waar ik mij erg ongemakkelijk bij voelde. Jammer, want het verhaal had wel ontzettend veel spanning!

Dit is ons verhaal is een boek waar het van begin tot eind mysterieus blijft. Ik zou ook een extra blik werpen op de cover als ik jou was, want ook hier zijn geheimen in te ontdekken! Ik ken Ashley Elston juist van meer zoetsappige verhalen, dus het is heel gaaf om te zien dat zij veel meer in haar mars heeft!

Tot slot de Truth or Dance-trilogie van Chinouk Thijssen, een verhaal over vriendinnen op een balletacademie die gruwelijke opdrachten krijgen van een anoniem persoon. Als ze die niet uitvoeren heeft dat gruwelijke gevolgen, en de spanning weet elk deel verder te stijgen… Een trilogie die je het liefst in één keer uitleest!

Dit zijn de thrillers die ik nog verder kan aanraden, maar luister vooral naar Hold my Book voor nog meer thrillertips! Heb jij nog tips? Laat het me weten, of check de Friday Five van collega-bloggers!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.