The Friday Five: Tranentrekkers

Een nieuwe Friday Five! In deze rubriek bespreek ik samen met vele andere bloggers een lijstje van vijf, welke meestal in het teken van boeken is. Het onderwerp van deze week is tranentrekkers, welke is bedacht door Samantha van A Bookish Villainy. Er zijn zeker wat boeken waarbij lezers tissues nodig hebben, dus ik heb vijf mooie boeken uitgezocht die je behoorlijk veel feels geven.

 

Ten eerste wil ik niet een, maar gewoon alle boeken van Sarah Moore Fitzgerald benoemen. Ik ben dol op haar boeken, heb De appeltaart van hoop zo hard gehyped dat het een succes werd en zelfs de auteur heeft mij gesproken en ze vertelde dat ik haar favoriete lezer ben. Ik vind haar boeken zo emotioneel en geven zo veel mooie levenslessen. Elke keer als ik een boek van haar lees, voel ik me gewoon een beter persoon! Vooral De appeltaart van hoop sprak me erg aan.

Dan Charlie en ik, zeker een van mijn favoriete boeken. Dit boek wist mij op zo’n persoonlijk vlak te raken dat ik flink wat traantjes heb gelaten. Een enorme aanrader! Lees vooral mijn recensie, welke erg persoonlijk is geworden.

Ik vond Als je dit leest, ben ik dood een ontzettend mooi verhaal over een jongetje die weet dat hij binnenkort zal sterven en zijn leventje neerpent. Pfoeh, de feels!

Niet alleen het boek, maar vooral de film van Me and Earl and the Dying Girl wist wat traantjes te bezorgen bij mij. Deze film (en het boek) zijn ontzettend komisch, maar weten je ook enorm te raken. De auteur heeft ook hard meegewerkt aan de film, wat duidelijk te merken is. De film voegt net wat meer mooie aspecten toe aan het verhaal. Ik heb de film al meerdere keren gezien, maar ik kan er geen genoeg van krijgen!

Tot slot hebben we het laatste deel van de Half Zwart-trilogie. Dit einde… BAM! Het weet je precies in je hart te raken. Wat een afsluiter zeg… Sally Green weet wel hoe ze op een harde, maar mooie wijze een serie weet af te sluiten.

 

Dit zijn mijn tranentrekkers. Welke boeken zorgden ervoor dat jij hard moest huilen? Laat het me zeker weten en check de Friday Fives van mijn medebloggers!

3 reacties

 1. Niet bekend met de meeste boeken moet ik eerlijk bekennen. Heb wel de eerste twee boeken van Sally Geen op de kast staan, waar ik onwijs nieuwsgierig naar ben! Toch boek 3 ook maar eens snel proberen te kopen zodat ik ze eens kan binge-readen! Je maakt me onwijs nieuwsgierig naar de serie nu haha.

  Boeken die mij keer op keer – want ik ben zo’n machosist die blijft herlezen ook haha – weer laten huilen zijn
  – Clockwork Princess van Cassandra Clare
  – Hallowed Ground van Rebecca Yarros
  – Harry Potter and the HalfBlood Prince
  – Harry Potter and the deathly hallows

  En Kingdom of Ash van Sarah J. Maas is mijn meest recente ugly cry boek
  En gisteravond zat ik nog traantjes weg te pinken tijdens mijn re-read van Lady Midnight van Cassandra Clare hihi.

  1. Hahah, ik ken ook iemand die flink wat traantjes heeft gelaten bij Kingdom of Ash 😛 En inderdaad, die Harry Potter-delen zorgen ook voor genoeg traantjes!

 2. Mooi lijstje! Appeltaart van hoop was ik alweer vergeten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.