The Friday Five: Ugly Cries

Huilen om boeken, het kan elke boekenwurm overkomen. Er zijn een paar boeken waarin ik zelfs als de meest badass stoere hunk *kuche kuche* een traantje om kan laten. Zeker wanneer personages zo levensecht zijn en waarin zulke oprechte personages zo veel pijn lijden, doet dat ook bij mij pijn. Graag laat ik je vijf tranentrekkers zien die je zeker moet lezen!

 

De appeltaart van hoop, had je al verwacht dat hij in het lijstje zat? Oscar en Meg zijn zulke lieve personages die het maar al te zwaar krijgen. De schrijfstijl van Sarah Moore Fitzgerald is ook zo emotioneel, waardoor ik echt een feels-bom in mijn hart krijg als ik eenmaal dit boek lees. Ik ben echt zooooo dol op dit boek en mocht ik ooit Sarah kunnen ontmoeten, zou ik echt een gelukkig boekenmannetje zijn.

Suzy en de kwallen is ook een hartverscheurend, maar prachtig verhaal over hoop, rouw en kwallen. Suzy is een lief meisje die te horen krijgt dat haar beste vriendin is verdronken op vakantie. Suzy denkt dat dit komt door een kwal, dus ze gaat op onderzoek uit om de dood van haar vriendin te verklaren. Je merkt alleen tijdens het lezen dat de laatste momenten tussen Suzy en haar vriendin niet al te goed waren. Wat is er gebeurd? Het einde is wat droevig, maar wel heel aandoenlijk. Suzy zou ik zo duizenden knuffels geven!

Zeven minuten na middernacht is een prachtig verhaal dat ook is verfilmd. Dit boek, pffff, ik las hem in één keer uit en liet mij achter met een gat in mijn hart. Autsj, wat een pijnlijk maar bijzonder boek is dat zeg, zeker met alle illustraties die het boek echt wat speciaals geven. Dit boek is ook verfilmd en wil ik ook heel graag zien.

Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums is een avontuurlijk, maar ook een zielig boek waarin Stein op zoek is naar zijn overleden moeder. Een heel interessant boek op het gebied van universums, maar ook zo ontroerend! 

Als laatste noem ik een boekje over Steven Universe, Guide to the crystal gems. Als je de serie kent, snap je hopelijk al de emotionele lading die dit boek kan hebben. Toen eenmaal de bladzijde over Rose kwam (de moeder van Steven) en hij als het ware over haar sprak, zat ik haast te janken door de feels. Steven is zo oprecht en lief! Als je Steven Universe nog niet kent, raad ik je zeker aan om de serie te kijken. Het komt wat traag op gang, maar uiteindelijk snap je de grote verhaallijn in de serie en geniet je met volle teugen.

 

Dit was mijn Friday Five met Ugly Cries. Bij welke boeken moest jij ontzettend hard huilen? Laat het me weten in de reacties!

 

6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik heb al deze boeken nog niet gelezen, maar nu heb je wel mijn interesse gewekt. Het enige boek waar bij mij de tranen over mijn wangen stroomden, was Duet met jou van Dani Atkins.

  2. Mijn hart brak echt bij het verhaal van Suzy, en van mij krijgt ze nog eens duizenden knuffels.

  3. Haha, ik wist gewoon dat ‘De Appeltaart’ ging komen!

    1. Haha, ik word nog voorspelbaar 😉

  4. Eigenlijk wel grappig dat je die lijstjes al gedeeltelijk voor iemand anders kan invullen. Zowel de Appeltaart als Suzy en de kwallen had ik meteen verwacht. Echt erg huilen had ik met Voor jou van Jojo Moyes. Al rolde er gisteren evengoed een traantje bij Tussen zussen van Cathy Kelly.

    1. Haha, je kent me zo goed Liesbet :’)

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.