The Friday Five: Vijf boeken die ik zou redden bij een brand

Boekenlezers hebben in hun enorme boekencollectie wat boeken die hen toch wat dierbaarder zijn dan de rest van hun verzameling. In de Friday Five van deze week laat ik samen met Madelon (The Book Diaries), Esmee (Leesmee) en Marjolein (Dream To Read) vijf boeken zien die ik zou redden bij een brand. Ik heb vooral gekeken naar boeken die mij ontzettend dierbaar zijn of boeken die door een bepaalde herinnering bijzonder voor mij zijn geworden.

 

Gone #1 Verlaten – Michael Grant – recensie

Gone is het eerste boek dat ik zal redden. Gone is namelijk een bijzonder boek voor mij door twee redenen. Ten eerste is Gone één van mijn favoriete series en heeft deze serie mijn liefde voor boeken nog groter gemaakt. Sinds ik het eerste deel had gelezen was ik weg van deze boeken en wanneer elk jaar een nieuw deel uitkwam, haastte ik me altijd naar de boekhandel om verder te lezen. Ik was echt verzot op dit boek en daarom wil ik deze zeker bewaren. Daarnaast heeft Michael Grant het boek gesigneerd en heb ik hem even kunnen spreken. Het is echt een geweldige en fascinerende man met een scherpe blik en een goed gevoel voor humor.

Divergent #1 Inwijding – Veronica Roth

Inwijding wordt ook bevrijd van de vlammen, aangezien Divergent ook een van de boekenseries was waardoor ik YA-boeken nog leuker begon te vinden. Vele klasgenoten waren echt weg van deze trilogie en ik voel me dan toch specialer omdat ik Veronica Roth heb mogen interviewen. Sterker nog, ze heeft gezegd dat ik later een legende zou worden. Wauw, dat is heel goed om te horen, zeker van zo’n geweldige schrijfster als zij.

Zeven minuten na middernacht – Patrick Ness & Siobhan Dowd – recensie

Dit boek heeft echt mijn hart compleet verscheurd. Dit boek is zo mooi, zo zielig en zo creepy en sprookjesachtig tegelijkertijd. Dit boek heb ik ook kunnen signeren toen ik afgelopen zomer in Londen was, zowel door Patrick Ness als de hoofdrolspeler in de boekverfilming A Monster Calls!

De appeltaart van hoop – Sarah Moore Fitzgerald – recensie

Ja ja, waarschijnlijk wordt je er onderhand wel gek van, maar De appeltaart van hoop moet gewoon op mijn lijstje. Ik ben helemaal weg van dit boek en ik kan er gewoon geen afscheid van nemen. Je ziet ook aan de sticky notes dat er vele quotes zijn die ik geweldig vind (sterker nog: er komen er nog veel meer bij omdat ik pas de eerste vier hoofdstukken heb beplakt) en ik kan er geen genoeg van krijgen.

Lobsters – Lucy Ivison & Tom Ellen – recensie

Dit boek is naast de hilariteit, ook weer belangrijk voor mij omdat de auteurs twee (of zelfs drie) keer dit boek hebben gesigneerd, zowel in Londen als in Nederland (tijdens Yalfest). Deze twee schrijvers zijn zo grappig en zo gezellig en ik hoorde van andere mensen dat ze mij ook een toffe gozer vonden. Elke keer als ik naar dit boek kijk moet ik automatisch glimlachen, dus dit boek wil ik als laatst uit de brand bevrijden.

Dit zijn mijn vijf boeken die ik uit een brand red! Een moeilijke keuze, maar het is toch gelukt.

Welke vijf boeken zou jij uit een brand willen redden?

2 reacties

  1. De Appeltaart had ik wel verwacht dat jij zou redden, haha!

  2. Gone <3 natuurlijk moet dat boek – en eigenlijk de hele serie – gered worden bij een brand!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.