The Friday Five: Voorwerpen uit boeken die je in het echt zou willen hebben en het eerste wat je ermee zou doen

In de Friday Five bespreek ik wekelijks met andere bloggers lijstjes van vijf. Deze keer bespreken we voorwerpen uit boeken die we wel willen gebruiken. Dit onderwerp is bedacht door Joany van Craving Pages, en na mijn boekenkasten bekeken te hebben had ik behoorlijk wat leuke voorwerpen in gedachte!

Ten eerste zou ik heel graag eens in Scribopolis willen komen, de fictieve sta in De kleine Odessa. Dit is een plek die volledig in het teken staat van boeken, zo zijn er veel auteurs uit de geschiedenis die nog steeds leven, en de inwoners hebben een bepaalde stof waarmee ze dingen uit boeken kunnen halen. Het is dus een beetje vals spelen, want als ik dit stof bemachtig kan ik gewoon alles uit boeken halen wat ik wil!

Hoewel ik door J.K. Rowlings tweets gemixte gevoelens heb bij haar boeken, ben ik nog steeds weg van de magische wereld en Hogwarts. Door de podcast ”Witch Please” (die binnenkort weer een nieuw seizoen hebben waarin ze alle films en boeken bespreken) ben ik wel kritischer naar Harry Potter gaan kijken, het lijkt me zelfs best interessant om het weer te lezen en er blogs over te schrijven waarin ik wat punten belicht uit het verhaal (laat zeker weten als je zoiets interessants vindt, want ik zie nu veel meer punten van deze magische wereld ie niet volledig kloppen of die juist erg opmerkelijk zijn, maar aan de andere kant zijn er zo veel podcasts dat ik niet weet of dit echt een leuk idee is). Maar goed, dan het voorwerp wat ik daaruit wil! Dan kies ik voor de Tijdverdrijver (aangezien we er vanuit gaan dat ik niet kan toveren, dus een toverstok is niet handig), want ik zou graag nog meer tijd hebben om alle toffe dingen te doen die ik door de dag doe. Dan wel met de gave dat je niet ouder wordt door het tijdreizen, zodat je niet eerder bejaard wordt. Zo kan ik nog meer uit mijn dag halen, meer boeken lezen, meer blogs schrijven, series kijken en meer!

De erfenis van Tesla bevat vele verschillende voorwerpen met bijzondere gave. Zo is er een fotocamera die juist de toekomst laat zien! Niet elk voorwerp is even handig (of zelfs erg gevaarlijk), en deze trilogie heeft een nieuw jasje gekregen. Deel 2 is momenteel uit, en ook ontzettend leuk! Het lijkt me erg grappig om een kleine blik te hebben in de toekomst, en bijvoorbeeld elke dag het weer te voorspellen.

Sword Art Online is oorspronkelijk een light novel serie en hoewel ik het erg griezelig vind om opgesloten te raken in een VR-game, zou ik wel heel graag de magische online werelden in deze reeks willen bezoeken. Dat kan met het speciale VR-apparaat, zodat ik gewoon al liggend op bed de meest fantastische avonturen kan beleven! Het lijkt me erg leuk om als elf te vliegen in Alfheim Online, of te vechten in Aincrad!

Tot slot de jas in de Schermlicht-trilogie (lezers weten wel welke), want deze heeft bijzondere eigenschappen en een boel vakken waar je spullen in kan stoppen. Dag zware tassen dragen, ik heb nu een magische jas!

Dit zijn de voorwerpen die ik graag zou willen hebben. Heb jij nog een bijzonder voorwerp uit een boek die op je verlanglijstje staat? Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere bloggers!

2 reacties

  1. He, de Tijdverdrijver staat ook op mijn lijstje!

    1. En terecht, echt een heel handig voorwerp! Je snoepjes van de chocoladefabriek lijken me ook leuk, hoewel ik niet alle bijverschijnselen wil meemaken die voortkomen uit al die snoepjes, haha! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.