The Friday Five: Vrolijke boeken

Een nieuwe Friday Five! Deze week bespreek ik met vele andere bloggers vijf vrolijke boeken. Dit is toch lastiger dan gedacht. In elk boek heeft de hoofdpersoon wel te maken met een groot probleem, wat vaak niet op al te positieve wijze uitpakt. Ik moest daarom wel even goed in mijn boekenkast kijken naar wat vrolijke boeken. Het is me gelukt hoor! Ik heb vijf boeken uitgekozen die mij erg vrolijk maakten, dus deze laat ik graag aan je zien.

 

Het eerste boek is Holding up the universe van Jennifer Niven. Dit boek gaat over een meisje die eerst een enorm gewicht had en nu weer naar school gaat. Het gaat ook over een jongen die gezichten niet kan herkennen. Dit boek is af en toe wel wat zielig aangezien onderwerpen zoals zelfacceptatie en pesten aan bod komen, maar het einde maakte mij maar al te blij. Het is een heel fijn boek, dus zeker eentje die je erg kan opvrolijken!

Ook ben ik dol op An Abundance of Katherines van John Green. Dit boek is ontzettend grappig en de hoofdpersoon is erg knullig (hij deed me wat denken aan de jongens van Big Bang Theory). Dit boek maakte mij vaak aan het lachen en het geeft je ook een heerlijk zomers gevoel. Zeker een aanrader en ideaal om te lezen op vakantie!

Dan hebben we Lobsters van Tom Ellen en Lucy Ivison. Dit is een ongemakkelijk liefdesverhaal over twee pubers die ontmaagd willen worden voordat zij naar de universiteit gaan. Dit boek is echt hilarisch en weet je meerdere keren hardop te laten lachen. Het boek bevat een beetje drama, maar straalt vooral veel vrolijkheid en gekkigheid uit.

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld zie je binnenkort in de bioscoop onder de naam Love, Simon en is ook een geweldig boek! Becky Albertalli heeft zo’n fijne schrijfstijl en de personages zijn zo levendig en zulk leuk gezelschap, waardoor je vaak met een glimlach dit boek leest. Het einde is ook heel vreugdevol, ga dit boek zeker lezen voordat je naar de bioscoop gaat voor de verfilming!

Tot slot wil ik Pindakaas en Sushi 2 van Roderick Leeuwenhart ook nog benoemen. Hoewel dit boek zorgt voor een emotionele rollercoaster door de problemen van de hoofdpersoon, word ik wel heel vrolijk van dit boek. In dit boek reizen de personages uit het eerste deel naar Japan. Ik droom er al jaren van om dit land te bezoeken, dus ik vind het zo tof om over deze vakantie te lezen! Ik krijg er meteen de reiskriebels van, wat me erg vrolijk maakt.

Dit is mijn Friday Five van deze week. Van welke boeken word jij nou heel vrolijk?

Wil je meer Friday Fives lezen? Deze bloggers doen ook mee aan de rubriek:

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Aah ja Simon dat ik daar niet aan gedacht heb! Leuk lijstje.

    • Do op mei 26, 2018 om 3:57 pm
    • Reageer

    Ah Simon inderdaad <3 Ik ben zo benieuwd naar de film!

  2. Oooh ik had helemaal niet meegedaan met deze Friday Five, volgende keer weer wel hoop ik! Ik vind Simon VS ook zo’n leuk boek, echt lekker vrolijk. Ik zou denk ik Vertel Me Drie Dingen op mijn eigen lijstje zetten, die heeft ook een beetje zo’n Simon-sfeer en ook een beetje een zelfde soort plot (dat je niet weet met wie je aan het mailen bent.)

    1. Ah, vertel me drie dingen is inderdaad ook een hele goede! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.