The Friday Five: Witte boeken

Een nieuwe Friday Five! Het leek me leuk om dit jaar af en toe wat kleuren in de spotlight te zetten tijdens de Friday Five, dus elke drie weken kan je een kleur voorbij zien komen in deze wekelijkse rubriek die ik samen met vele andere bloggers doe. Ik heb trouwens een banner gemaakt voor de Friday Five, deze mag je ook overnemen op je eigen blog als je meedoet aan deze rubriek!

Laten we beginnen met We Come Apart, een boek in vrije versvorm door Sarah Crossan en Brian Conaghan. Dit verhaal gaat over twee pubers. De ene is een vrij puberaal meisje, terwijl de ander een jongen is en haast geen Engels kan spreken, maar naar de middelbare wordt gestuurd. Een heel bijzonder, mooi en hartverscheurend verhaal! De vrije versvorm is ook zo mooi en je merkt ook de twee verschillende stijlen van Sarah en Brian.

Het tweede witte boek die ik wil benoemen is Heel me, het vierde deel van de Touching Juliëtte-serie. Ik vind het zo gaaf dat Tahereh Mafi na het derde deel verder is gaan schrijven! Ik vond Juliëtte op sommige momenten wat vervelend, maar het einde was spectaculair en ik ben ontzettend benieuwd naar het volgende deel!

Dan hebben we Duizend stukjes van jou, welke een prachtige cover heeft. Dit boek gaat over reizen door vele universums. Ik vond dit zo gaaf om te lezen, want elk universum is uniek en zo anders dan de onze. De andere twee delen heb ik ook al, nu nog de tijd vinden om ze te lezen!

Als je dit leest, ben ik dood is een middle grade-verhaal over een jongen die weet dat hij over een paar maanden zal schrijven en daarom een boek schrijft over zijn laatste tijd. Je weet het einde natuurlijk al, maar alsnog doet het zo veel pijn. Maar toch, het is zo’n prachtig geschreven boek! Zeker het lezen waard.

Tot slot wil ik nog Warcross benoemen, het eerste deel van een tweeluik van Marie Lu. Wat een geniaal boek is dit zeg! Hierin is virtual reality naar een hoger niveau getild en het spel in dit boek voelt aan als de meest toffe game die je je maar kan voorstellen. Dit boek zou ik zo graag verfilmd willen zien! Een grote aanrader voor gamers en liefhebbers van futuristische boeken die best wel realiteit kunnen worden…

 

Dit is de Friday Five voor deze week. Witte boeken kunnen echt ontzettend mooi zijn! Over drie weken zal dus een andere kleur aan de beurt komen. Heb jij nog witte boeken die ik zou moeten lezen? Laat het me weten, of check de andere bloggers die meedoen aan de Friday Five! Zoals je misschien ziet is het lijstje korter dan normaal. Ik heb besloten de bloggers die al maanden (minimaal 3) niet meer mee doen, uit de lijst te laten. Zo zie je in ieder geval de actieve bloggers die meedoen met de Friday Five, maar mocht je een blogger zijn die mee wil doen of weer af en toe mee willen doen, laat me het weten! Dan zet ik je sowieso weer in de lijst!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.