The Friday Five: Zwarte boeken

In de Friday Five maak ik wekelijks met een andere bloggers lijstjes van vijf. Elke drie weken behandelen we telkens een kleur boeken. We hebben alle kleuren gehad, maar nu moeten we nog de kleurenlijst afmaken met zwart! Er zijn zat zwarte boeken, dus ik kon vrij makkelijk een lijstje van vijf maken.

Gone is een fantastische serie vol gruwelijke taferelen. In Perido Beach is er een koepel om de stad gemaakt en iedereen boven de veertien jaar oud is verdwenen. Een samenleving met alleen maar kinderen kan flink uit de hand lopen, wat ook op spectaculaire wijze gebeurt. Deze serie is zo spannend en zit vol epische gevechten. En na een zesdelige serie gaat het verhaal nog verder met een vervolgserie van drie delen! Genoeg om te lezen dus.

Vuurpreek is het eerste deel in de Fire Sermon-trilogie en vond ik erg goed. Het gaat over een wereld waarin er altijd een tweeling wordt geboren: een alfa en omega. De alfa is een perfect persoon, terwijl de omega lichamelijke gebreken heeft. De alfa’s haten de omega’s, maar als een van de tweeling sterft, sterft de ander. Een heel tof concept, ik hoop ook zeker de rest te gaan lezen!

Caraval is het begin van een fantasy-trilogie vol toffe elementen. Het is een soort Alice in Wonderland en bevat vele avonturen en betoverende personages. Ik heb zelfs een cosplay gedaan van één van de personages van Caraval en ik kan niet wachten op het derde deel in deze trilogie!

Op het einde gaan ze allebei dood is aan de zijkant zwart, dus ik keurde hem goed voor deze Friday Five. Het is een heel bijzonder verhaal over twee jongens die te horen krijgen dat ze nog maar 24 uur te leven hebben. Ondanks dit heftige nieuws maken ze wat moois van hun laatste dag, dit boek laat echt zien dat je de dag moet plukken!

Tot slot benoem ik Everless, een fantastisch verhaal over een wereld waarin je bloed je tijd bevat. Je betaalt gewoon met je levenstijd, een heel tof en luguber concept! Nu is tijd daadwerkelijk geld… Ik ben nu bezig met het vervolg en ik ben heel benieuwd hoe het eindigt, want Everless weet voor hele geweldige plotwendingen te zorgen!

Dit zijn de vijf zwarte boeken in de Friday Five. Welke zwarte boeken zijn jouw favoriet? Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere bloggers die meedoen aan de Friday Five!

1 reactie

  1. Leuk! Jij leest echt zulke andere boeken dan ik. Er zitten wel echt mooie covers bij.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.