Als de Tweede Kamer zou bestaan uit Fanboys en Fangirls

De verkiezingen zijn over een maandje, maar er wordt al veel over gesproken. Jongeren worden aangespoord om te stemmen en de PVV zou nog wel eens de grootste partij worden in de Tweede Kamer. Er zijn zelfs vele nieuwe partijen erbij gekomen, je hebt genoeg keuze wat partijen betreft! Hoe het kabinet er ook uit gaat zien na de verkiezingen, vraag ik me af hoe het zou zijn als de Tweede Kamer zou bestaan uit Fanboys en Fangirls. Hoe zou Nederland dan geregeerd worden? Welke nieuwe wetten zouden er komen? Mijn fantasie ging nogal los…

 

Partijen worden vooral ingedeeld in bijvoorbeeld links-midden-rechts, progressief-conservatief, gelovig of niet en meer. Hoe zouden fanboys en fangirls in het politieke spectrum zitten? Ik vermoed dat fanboys en fangirls over het algemeen wat aan de linkse hoek zitten. Ik merk bijvoorbeeld bij conventies hoe makkelijk iedereen wordt geaccepteerd als nerd/cosplayer/crossplayer, dus ik denk dat een fandompartij staat voor acceptatie en gelijkheid. Aangezien fanboys/fangirls gek zijn op mooie fictieve werelden, zie ik de partij ook wel ecologisch gericht zijn.

Goed, wat nou als de fandompartij wint en in zijn eentje de regering kan vormen? Dan wordt het pas leuk, want dan maken de fanboys en fangirls de dienst uit in Nederland! De partij zal zich richten op de dingen waardoor fanboys en fangirls een nog leuker leventje gaan leiden. Hoe? Dat doen ze door een paar acties.

Ten eerste worden de banden aangescherpt met de landen die fandomgerelateerde dingen hebben. Zo moeten we uiteraard Engeland op ons vriendenlijstje hebben staan, want hoe moeten we anders naar alle filmlocaties van Harry Potter? Ook moeten we vriendjes worden met meneer oranje-gezicht-duckface-Trump, want in de VS zijn er genoeg leuke pretparken (zoals Disney en Universal Studio’s). Japan wordt ook vriendjes met ons, zodat we goedkoper Tokyo en de Pokémon Centres kunnen bezoeken.

Ten tweede wordt er meer geld uitgegeven aan kunst en cultuur, met name geld voor films, series, (YA)-boeken en conventies. Subsidies voor het organiseren van een boekenevenement, er wordt makkelijk met geld gestrooid voor conventies en er wordt ervoor gezorgd dat boeken in de boekhandels vet goedkoop zijn zodat boekennerds volledig los kunnen gaan.

Die politieagenten en dokters zijn heel goed voor de maatschappij, maar ze kunnen volgens de fandompartij veel beter! Alle dokters/zusters zullen al snel rondlopen in Zuster Joy-gerelateerde kleding, terwijl politieagenten wat weg gaan hebben van de kleding van agent Jenny. Andere mensen van de politie gaan er opeens iets meer uitzien als Sherlock of de Supernaturalgasten. En alle mensen in de Tweede Kamer? Die komen allemaal naar Den Haag in een superheldenpak, want zij zijn de helden van Nederland.

Uiteraard moeten mensen minimaal eens in de week gaan cosplayen. Zo zullen mensen elkaar eerder accepteren. Hoe leuk zou het zijn als iedereen op een bepaalde dag in de week volledig opgaat in supercoole kleding? Uiteraard moet je wel meerdere soorten kostuums hebben, want hé, zo makkelijk gaat de regering het niet voor je maken, wel leuker (hihi kleine verwijzing naar de welbekende zin van de belastingdienst).

 

Een overheid van fanboys en fangirls? Ik stem voor! En mocht er een fandomhatende regering ontstaan, kunnen we allemaal als een stelletje Katnissen rebelleren tegen de overheid. May the odds be ever in your favor (en even serieus nu: ga stemmen)!

Hoe zou jij een Fandomregering voor je zien?

5 reacties

1 ping

Naar het reactie formulier

  1. Hahaha wat een geweldig stuk! Ik zou absoluut op die partij stemmen, misschien zou ik mezelf zelfs verkiesbaar stellen!

  2. Hahah dit klinkt echt als een super goed plan! 🙂

  3. Dit klinkt echt als de ideale wereld hahaha

  4. En op school krijg je het vak fankunde, wat de basis is voor het volledige onderwijsprogramma. Hier leren ze fandoms kennen en ontdekken ze welke hen aanspreek (veel boeken lezen en films kijken). Vanuit daar zijn lessen erop aangepast. Ze maken merch bij handvaardigheid, leren rekenen met verhaaltjessommen over hoeveel pijlen Katniss over heeft en bij taal schrijven ze hun eigen verhaal dat uiteindelijk weer een fandom kan worden.

    Mag ik je minister van onderwijs worden?

    1. Nou, ik weet al welke functie ik aan wie kan geven… 😉

  1. […] Sunday Six 1 | Als de Tweede Kamer zou bestaan uit Fanboys en Fangirls […]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.