Analyse en mening over de Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon trailer

Ik kan wel met zekerheid zeggen dat ik een flinke Pokémonmeester ben. Ik heb vele games (uit)gespeeld van Pokémon, heb bijna alle afleveringen van de anime gezien, spaar de kaarten, heb er merchandise van en weet genoeg over Pokémon. Het afgelopen jaar heb ik zelfs blogjes geschreven over mijn avonturen in Pokémon Sun en voordat de games Sun en Moon uit waren vertelde ik telkens mijn mening over de trailers en informatie die vrij kwamen over de games. Op 6 juni was er een Pokémon Direct uitzending, waarin er nieuwe games werden aangekondigd. Zo was er Pokken DX aangekondigd, een Pokémongame die wat weg heeft van Tekken, alleen dan met Pokémon. Ook komen Gold en Silver op de Nintendo DS, zodat je de oude game kan herbeleven. Daarnaast was er een aankondiging op Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon, die een vervolg zijn op Pokémon Sun en Moon. Aangezien mensen op Twitter wel mijn mening wilde weten over deze nieuwe games, ga ik ook nu mijn mening vertellen over de nieuwe trailers die over deze game online komen. Graag neem ik je mee met mijn analyse over de eerste trailer van Pokémon Sun en Moon!

 

De Pokémon Direct kondigt de drie verschillende games aan, de trailer van Pokémon Sun/Moon begint bij 3:47. Hierbij begint mijn analyse en ik vertel haast seconde na seconde dingen die mij opvallen aan de trailer. Dit kan nogal uitgebreid worden, dus zet je schrap!

3:51

Het eerste beeld van de nieuwe game. Je karakter heeft een iets ander uiterlijk dan in Pokémon Sun/Moon, dus de kleding is iets aangepast. In Pokémon Sun en Moon kon je al je outfit en uiterlijk flink aanpassen, dus ik vermoed dat in de nieuwe games er ook nieuwe kleding is. 

3:52

Je karakter is in de buitenwereld! De hoeveelheid planten en bloemen vielen mij meteen al op. Ik heb zo het idee dat Alola nog fleuriger en vrolijker gaat worden, wat dat vakantiegevoel extra kracht geeft! Een voorbijkomende Pelipper is ook een leuke toevoeging, ik vind het zelf erg vet als je Pokémon ook zo in de buitenlucht kan vinden, in plaats van dat je ze tegenkomt in het gras. Dat soort kleine details maken de game toch net ietsje leuker!

3:54

Een Pikachu-paradijs! Vele Pikachu lopen er rond. Zou dit een volledig nieuwe locatie zijn of heeft een bepaald gebied een upgrade gekregen waardoor er allemaal Pikachu’s rondlopen?

3:57

Een Mimikyu die je onder zijn kleedje laat kijken? Twee rode stipjes die op het beeld af komen? De Pokémon zelf is bekleed door een kleedje die wat weg heeft van Pikachu, maar wat zit eronder? Nou, misschien krijgen we daar antwoord op bij Pokémon Ultra Sun en Moon. Zouden zijn echte ogen onder zijn lichaam zitten, als twee lichtgevende rode puntjes? Het is maar een klein beeld in de trailer, maar wie weet wordt er nog iets bijzonders met Mimikyu gedaan. Daarna zie je nog een Lycanroc in de lucht springen, maar die ziet er vrij normaal uit en is in Dayforme (wat logisch is omdat je de zon ziet), dus ik heb niet het idee dat daar iets bijzonders bij is.

4:00

Oké, BOEM! De legendarische Solgaleo heeft een ander uiterlijk!

4:03

NOG EEN BOEM! De legendarische Lunala heeft ook een ander design. Wat er anders aan is? Nou, beide Pokémon hebben zwarte onderdelen die lijken op het lichaam van Necrozma, de legendarische prisma-Pokémon. Wat zou dit betekenen? Mijn eerste ingeving is een fusion tussen Necrozma en de legendarische Pokémon Lunala of Solgaleo. In Pokémon Black 2 en White 2 waren de legendarische Pokémon ook gecombineerd met een andere legendarische Pokémon, dus het zou zo maar kunnen dat Nintendo hetzelfde trucje nu uithaalt bij deze generatie. Ik vind ze in ieder geval tof uit zien!

4:06

Je karakter raakt de Z-ring aan. Deze ziet er iets anders uit dan de normale Z-ring. Sommige fans speculeren dat dit een nieuwe bijzondere kracht zou hebben, maar ikzelf denk niet dat Nintendo een totaal nieuw idee van de Z-ring maken. Dit is waarschijnlijk gewoon een nieuw ontwerp van de Z-ring.

6:07

Een van de makers van Pokémon vertelt wat meer over de nieuwe games. Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon is een alternatieve verhaallijn van Sun en Moon, wat lijkt alsof deze game zich afspeelt in een alternatief universum. Ook iets meer beelden kan je bekijken. Zo zie je ook het uiterlijk van het meisje, zie je een caravan in Pikachu-stijl (6:28). Er wordt gezegd dat er nieuwe Pokémon zijn, maar ik denk dat dat vooral de nieuwe versies zijn van Lunala en Solgaleo.

 

Oké, de nieuwe game, wat zijn mijn gedachten en verwachtingen? Ten eerste denk ik dat er meer wordt gedaan met Ultra Beasts. Deze kwamen pas voor na het halen van de game en zijn zo mysterieus. Ik hoop in Ultra Sun en Ultra Moon daar meer over te leren! Mijn tweede hoop is het toevoegen van nieuwe Alolan forms voor oude Pokémon, hoewel ik denk dat dat het niet gaat worden. Wie weet zijn er nog wat oude Pokémon die nu wel in Alola leven, maar die waarschijnlijk niet een volledig ander uiterlijk en type krijgen. Ik ben vooral benieuwd naar de verhaallijn. Hoe wordt Necrozma verweven met de legendarische Pokémon? Wat is het verhaal daar achter? Wordt het verhaal redelijk hetzelfde als Sun en Moon of zijn er compleet andere tegenstanders? Blijven we de Island Trials voortzetten of is er misschien ruimte voor toch wat gymes, die je bijvoorbeeld kan bevechten nadat je de game hebt uitgespeeld? Of nog beter: kan je na het halen van de game naar Kanto? In Pokémon Sun en Moon gaat een van de personages op het einde richting Kanto. Hoe mooi zou het zijn als je de allereerste regio kan zien in 3D? Ik verwacht niet dat dat gaat gebeuren, maar een Pokémonmeester mag dromen.

Mijn mening over wat ik tot nu toe heb gezien? Ik ben positief. De nieuwe versies van Lunala en Solgaleo zijn gaaf en ik heb sowieso genoten van Sun en Moon, dus ik weet bijna zeker dat ik met veel plezier een alternatief avontuur ga beleven in Alola. Ik wacht in spanning op nieuwe trailers en nieuwe informatie over de games. 17 november komen de spellen uit, dus dat zet ik in ieder geval in mijn agenda!

Wat vind jij van de trailer van Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.